На Дніпропетровщині хоспіс для коней шукає волонтерів

На Дніпропетровщині хоспіс для коней шукає волонтерів

На Дніпропетровщині хоспіс для коней шукає волонтерів

Притулок потребує допомоги

Урятувати коней. Хоспіс для цих тварин, який відкрився на Дніпропетровщині, вкрай потребує допомоги небайдужих. Зі всієї країни сюди звозять немічних, старих або просто вибракуваних конярами скакунів. Стайню для тварин волонтери будують власноруч, і бояться, що до холодів не встигнуть. Тож будуть раді будь-якій помочі: і руками, і простими будматеріалами, йдеться в ТСН.16.45.

Коні, які вільно скачуть по дорозі, для маленького села Малозахарине віднедавна- звичайна річ. Три місяці, як тут з'явився притулок для коней, яких власники збирались відправити на м'ясокомбінат.

Корвет - один з них. Двадцять років за гроші катав людей у парках. Тільки-но охляв, власник віддав його на бійню. Коня волонтери забрали майже з-під ножів за 14 тисяч гривень.

А молода, породиста та сильна кобилиця Бембі не сподобалась коняру дефектом щелепи, вона зкошена набік. Через це Бембі не може їсти тверду їжу, їй потрібен постійний догляд.

Бродвей- тут новачок. Як багатоборець був призером різних змагань. Спортивній кар'єрі завадила травма. І він теж став не потрібен власникові.

Три кобили і шість жеребців у цьому притулку їх могло б бути і більше, якби не гроші. Адже утримують коней волонтери власним коштом. На ліки та кормИ потрібні тисячі гривень щомісяця.

Щоб краще познайомитись з пожильцями цього притулку,треба пригостити їх яблучком або шматочком цукру. Найбільше цьому зрадіють Тара та Джульєтта.

Ці кобили подружки нерозлийвода. Одна від одної ні на крок. Мають приятеля-красеня зі справжнім козацьким чубом - жеребця Гопака.

На Дніпропетровщині волонтери намагаються добудувати притулок для коней до наступу холодів

На Дніпропетровщині волонтери намагаються добудувати притулок для коней до наступу холодів

Коні, яких врятували волонтери, тепер самі рятівники. На безкоштовні заняття іппотерапією з усієї області сюди привозять дітей. Наприклад, з гіперактивністю.

Проте зараз притулку вкрай потрібна допомога небайдужих. Тут досі нема стайні, яка б захистила коней від снігу та дощу.

Тільки- но стайню добудують, сюди привезуть нових пожильців. У черзі четверо коней, яких волонтери хочуть вивезти із зони АТО.

Повʼязані теми:

Наступна публікація