На Дніпропетровщині СБівці схопили організатора "проросійського підпілля"

Він вербував місцевих мешканців до незаконних збройних формувань бойовиків.

На Дніпропетровщині у місті Тернівка співробітники Служби безпеки України затримали місцевого мешканця, який через соціальні мережі намагався створити "проросійське підпілля" в регіоні.

Про це йдеться в повідомленні СБУ.

Згідно з інформацією правоохоронців, чоловік у червні 2014 року перебував на території окупованого Донецька, де встановив контакт з представниками терористичної організації "ДНР" та отримав завдання організувати на території західного Донбасу підтримку дій бойовиків.

Повернувшись додому, він через російські соціальні мережі почав вербувати місцевих мешканців до незаконних збройних формувань бойовиків, крім того, зазначають в СБУ, поширював матеріали антиукраїнського характеру, популяризував дії терористів"ДНР/ЛНР" та закликав до спротиву силам антитерористичної операції.

Під час обшуку співробітники спецслужби вилучили у зловмисника комп'ютерну техніку з доказами агітації та пропаганди терористичних організацій.

Нагадаємо, у лютому в Костянтинівці Донецької області співробітники Служби безпеки України затримали інформатора бойовиків "ДНР". Ще у січні 2014 року він створив у соціальних мережах групу, де поширював антиукраїнську пропаганду. За це він отримував гроші.

Повʼязані теми:

Наступна публікація