На Дніпропетровщині СБУ затримала проросійського пропагандиста

31-річний чоловік поширював підготовлені в РФ матеріали.

У Дніпропетровській області Служба безпеки України затримала адміністратора сепаратистських груп у соцмережах, який за завданням спецслужб РФ вів активну антиукраїнську пропаганду.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

У відомстві зазначили, що представники російських спецслужб залучили мешканця Жовтих Вод до співпраці ще у вересні 2015 року.

"31-річний чоловік поширював підготовлені в РФ матеріали (статті, фото, відео, карикатури), спрямовані на дискредитацію української держави та армії, популяризацію терористичних організацій "ДНР/ЛНР", розпалювання міжнаціональної ворожнечі та пропаганду входження України до складу Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Також спільник терористів інформував своїх кураторів про настрої серед мешканців міста та соціально-політичний стан на Дніпропетровщині , готовність населення до акцій протесту, пов'язаних з підвищенням тарифів на комунальні послуги, вивчав можливість організації проплаченого російськими спецслужбами "тарифного майдану" з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні.

У зв'язку з цим було відкрито кримінальне провадження за статтею "Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України". Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, мешканця Дніпра, який за завданням російських спецслужб вів активну антиукраїнську пропаганду, затримала Служба безпеки України.

47-річний адміністратор однієї з радикальних інтернет-спільнот розповсюджував підготовлені спецслужбами РФ сепаратистські матеріали, спрямовані на загострення суспільно-політичної обстановки в області, провокування масових акцій протесту, пропагував входження Дніпропетровської області до складу Російської Федерації.

Пропагандист "русского міра" інформував своїх кураторів про настрої серед населення та готовність до протестних акцій, пов'язаних із підвищенням тарифів на комунальні послуги. Також вивчав можливість організації проплачених російською стороною мітингів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація