На Донеччині дівчина стрибнула з 13-го поверху, виконуючи завдання гри у соцмережі

На Донеччині дівчина стрибнула з 13-го поверху, виконуючи завдання гри у соцмережі

Фото: Фото Антон Страшко/ТСН

Вона була підписана на групу в соціальній мережі Вконтакте, де користувачі виконували різні завдання модератора, нібито, у рамках квесту.

У Донецькій області у місті Маріуполь молода дівчина стрибнула з 13-го поверху будинку, вирішивши укоротити собі віку.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Донецької області.

Зазначається, що вчора, 7 грудня, до чергової частини Центрального відділу поліції надійшло повідомлення від місцевої мешканки, що вона біля свого будинку виявила труп жінки.

На місце негайно прибула слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці встановили, що загибла – мешканка Маріуполя, 2000 року народження. Оглядаючи місце трагедії, в особистих речах дівчини правоохоронці знайшли блокнот з записами суїциїдального характеру.

"В ході опитування батьків та друзів загиблої було з'ясовано, що вона була замкнутою та сором'язливою дівчиною, неодноразово виказувала наміри покінчити життя самогубством", – розповіли у поліції.

Окрім того, друзі дівчини розповіли поліцейським, що вона була підписана на групу в соціальній мережі Вконтакте, де користувачі виконували різні завдання модератора, нібито у рамках квесту.

"Так, підлітки розповіли, що, за словами загиблої, їй дуже подобалася ця група, щодня там з'являлися нові завдання. Серед них – протримати руку над вогнем протягом кількох секунд, а потім проколоти обпечене місце голкою. Згідно з записами у соціальній мережі, її останнім завданням було зістрибнути з багатоповерхівки. Також підлітки розповіли, що дівчина приходила на заняття до навчального закладу з порізами на руках", – йдеться у повідомленні.

У поліції також повідомили, що за словами свідків, незадовго до смерті у соціальній мережі вона залишила записи суїциїдального характеру та прикріпила фото з багатоповерхівки.

Поліцейські перевіряють всі можливі варіанти її загибелі та встановлюють свідків. Паралельно правоохоронці з'ясовують, що робили батько та матір загиблої, її близькі, аби допомогти їй та попередити трагедію.

За фактом відкрито кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство" з приміткою "Самогубство". Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, в Росії за даними слідства, з грудня 2013 року по травень 2016 року "зловмисники створили вісім віртуальних спільнот в мережі" ВКонтакте ", де відкрито пропагували суїциди і схиляли до їх вчинення неповнолітніх користувачів". У травні 2016 року потерпілих (дітей, які перебували в "групах смерті" і покінчили життя самогубством в різних регіонах Росії) - 15 осіб.

У листопаді 2016 року, Слідчий комітет РФ затримав адміністратора однієї з так званих "груп смерті" в соціальній мережі "ВКонтакте".

Повʼязані теми:

Наступна публікація