На Донеччині обвалилась шахта: під завалами залишились люди

На Донеччині обвалилась шахта: під завалами залишились люди

На Донеччині обвалилась шахта: під завалами залишились люди

Фото: Ukr.Media

Гірників, яких заблокувало через обвал у шахті, намагаються визволити

У Донецькій області стався обвал на шахті "Північна". Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Він зазначив, що обвал стався на шахті ДП "Дзержинськвугілля" на глибині 1136 метрів. Обвалилась гірська маса.

"…через обрив каната впала кліть для підйому та спуску гірників. На щастя, вона була порожньою, тому обійшлося без жертв. Але в результаті удару стався обвал породи, який заблокував у ходку двох гірників, що там працювали", - написав Волинець.

Волинець також зазначив, що на місце вже прибули працівники 10-го воєнізованого гірничо-рятувального загону. За їхніми словами, заблоковані гірники у момент обвалу відкачували воду і перебували на безпечній відстані від місця обвалу.

"Рятувальники після розвідки розпочали розбір завалу. Вони також підтримують постійний зв'язок із гірниками, що потрапили у пастку. Роботи здійснюються у штатному режимі", - повідомив Волинець.

Нагадаємо, у вівторок, 3 травня, на шахті Малоіванівська Перевальського району стався вибух метану. Повідомляється, що під завалами можуть бути люди. "Первомайський район, шахта Малоіванівська. на вугільному підприємстві на горизонті 210 м стався вибух метанової газоповітряної суміші, внаслідок чого утворилися завали. Можливо, під завалами є гірники", - йшлося в повідомленні бойовиків "ЛНР". Оголошена надзвичайна ситуація.

Повʼязані теми:

Наступна публікація