На Донеччині оголосили про епідемію грипу

На Донеччині оголосили про епідемію грипу

В області повідомили про епідемію / Фото: УНІАН

Донецька ОДА вживає необхідних заходів для боротьби з недугом.

У Донецькій ОДА повідомили, що епідемічний поріг в області перевищено в 1,6 разу.

Відповідну інформацію оприлюднили на офіційному сайті держадміністрації.

"За період з 11.01.2016 по 17.01.2016  в Донецькій області зареєстровано 17689 випадків захворювань на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Показник захворюваності на 10 тис. населення складає 89,3, що в 2,5 рази вище, ніж попереднього тижня.  Епідемічний поріг перевищено в 1,6 рази", - йдеться у повідомленні прес-служби ОДА.

В обласній держадміністрації наголосили, що лише з початку року саме від грипу загинули 15 осіб. Ніхто з померлих не був щеплений.

"Згідно результатів вірусологічного дослідження від померлих у чотирьох випадках виділено вірус грипу типу А, у тому числі у трьох – H1N1", - йдеться у повідомленні ОДА.

Наразі на Донеччині, з метою стабілізації епідемічної ситуації, проводиться комплекс організаційних, профілактичних і протиепідемічних заходів.

Крім того, було вжито заходів щодо призупинення навчального процесу в загальноосвітніх закладах (208 шкіл області з загальною кількістю учнів 67 тисяч) та вищих навчальних закладах.

З понеділка, 18 січня, було введено щоденний моніторинг за станом захворюваності на грип та ГРВІ, а також за здійсненням попереджувальних заходів щодо них у всіх містах та районах області.

Нагадаємо, що після новорічних свят в Україні загострилась ситуація із захворюваннями на грип. За офіційними даними, жертвами вже стали щонайменше 25 осіб. Найбільша кількість летальних випадків спостерігається у Донецькій області. Так, у Краматорську 18 людей уже померли, ще понад 200 проходять лікування.

Ситуація особливо загострилась наприкінці минулого тижня, коли місцева влада почала вводити карантин, закриваючи школи, дитячі садочки. Йдеться про Київ, Київську область, Одесу, Ізмаїл, Кіровоград, Рівне, Херсон та інші.

Своєю чергою, міністерські чиновники запевняють, що ситуація щодо захворювання на грип в Україні є прогнозованою і ретельно досліджується. Зокрема, показники захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції наразі не перевищують епідемічні пороги в жодному регіоні. "У групі ризику (діти до 5 років, вагітні жінки, люди віком від 65 років, люди з надмірною вагою, хворі на цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, у кого є хронічні захворювання легенів та інші хронічні захворювання) наразі налічують 9 мільйонів осіб, з них провакциновано від грипу лише 120 тисяч. На жаль, такий низький рівень імунізації не забезпечує колективного захисту від хвороби", - зазначили в Міністерстві охорони здоров'я.

При цьому зростання захворювання впливає на виручку аптек, в яких українці скуповують будь-які засоби для боротьби з грипом. Лікарі-імунологи радять одразу звертати увагу на перші ознаки захворювання і не займатися самолікуванням.

У цій ситуації надприбутки отримують аптеки, в яких українці скуповують всі лікувальні засоби.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація