На Донеччині у магазині штор працювала підпільна "фабрика" з виготовлення боєприпасів

У зловмисників вилучили не лише патрони власного виробництва, а й бойову зброю.

У Краматорську Донецької області двоє чоловіків влаштували підпільну майстерню з виготовлення боєприпасів.

Про це повідомляє поліція регіону.

"Фабрика" розташовувалась у підсобному приміщенні магазину штор на місцевому ринку. Тут двоє краматорців віком 32 і 43 років збирали патрони, підганяючи калібр під сучасну мисливську зброю іноземного виробництва. Для виготовлення боєприпасів вони використовували стріляні гільзи, а покупців знаходили через Інтернет.

Під час обшуків у майстерні, вдома та у гаражі затриманих поліцейські вилучили не лише нелегальні боєприпаси, але й бойову зброю – незареєстрований карабін, гранату до підствольного гранатомету, великокаліберні боєприпаси та понад 600 патронів армійського зразку.

Вилучені під час обшуків знахідки спрямували на експертизу, щоб встановити їхнє походження. Виготовлені зловмисниками боєприпаси перевірять балістики – чи використовувалися ці патрони для вчинення злочинів. Також поліція встановлює  їхніх покупців.

Затриманим інкримінується незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Їм загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, правоохоронці затримали жителя Нікольського району Донецької області під час спроби продажу набоїв до автоматичної зброї. Інформація про підпільний пошук одним із селян покупців для боєприпасів надійшла до співробітників карного розшуку. Аби попередити продаж боєприпасів, правоохоронці вирішили діяти негайно. Поліцейські разом зі співробітниками СБУ провели контрольну закупку і затримали 50-річного чоловіка під час реалізації першої ж партії товару – 60 патронів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація