На Дунаї затримали судно з сирійцями, яке незаконно заходило до кримського порту

На Дунаї затримали судно з сирійцями, яке незаконно заходило до кримського порту

На Дунаї затримали судно з сирійцями, яке незаконно заходило до кримського порту

Фото: СБУ

Судно було завантажене 3 тисячами тонн кальційованої соди.

Українські прикордонники затримали вантажне судно SKY MOON із прапором Танзанії, що незаконно заходило до тимчасово закритого порту в анексованому Криму.

У водах української частини річки Дунай прикордонники виявили судно з громадянами Сирії та Лівії на борту. Про це повідомив помічник глави Держприкордонслужби Олег Слободян під час брифінгу. 

"Учора, 30 листопада, катер Морської охорони "Гриф" Держприкордонслужби у внутрішніх водах української частини р. Дунай виявив вантажне морське судно "SKYMOON" (прапор Танзанія) з 9 членами суднокоманди (капітан судна громадянин Лівії та члени екіпажу 8 громадян Сирії), яке за інформацією ДП "Адміністрація морських портів України" Мінінфраструктури незаконно заходило до тимчасово закритого порту АРК", — сказав Слободян.

Він також зазначив, що судно не вийшло на зв'язок з уповноваженим органом охорони держкордону України, тому SKY MOON зупинили та здійснили його огляд.

"За результатами проведених перевірочних заходів та огляду судна факти порушення членами екіпажу морського судна "SKYMOON" порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї підтверджені", — додав Слободян.

За його словами, адміністративні порушення команди судна підтверджуються відповідними записами у суднових документах і приладах, а також відмітками в паспортах членів екіпажу від прикордонного відомства РФ щодо відвідування Криму.

Слободян також повідомив, що на Дунаї капітан іноземного судна намагався здійснити небезпечне маневрування, щоб посадити SKY MOON на мілину.

Щодо капітана й членів екіпажу складено протоколи про адмінпорушення.

Нагадаємо, біля берегів Беніну нігерійські пірати захопили грецький корабель з російсько-українським екіпажем на борту. Захоплення судна сталося 29 листопада. На його борту під панамським прапором перебувало 18 росіян і двоє українців

В Африці пірати захопили грецьке судно з українцями на борту

В Африці пірати захопили грецьке судно з українцями на борту

Повʼязані теми:

Наступна публікація