На Грибовицькому сміттєзвалищі можливий новий сильний обвал - Держекоінспекція

На Грибовицькому сміттєзвалищі можливий новий сильний обвал - Держекоінспекція

Фото: УНІАН

На сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях.

На Грибовицькому сміттєзвалищі постійно зростає тріщина, через це може статися новий сильний обвал.

Про це повідомив начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич, передає ZIK.

"Це та сама тріщина, за якою спостерігали під час першого обвалу. Станом на сьогодні, за інформацією Держгеокадастру, тріщина збільшується. Також є висновок політехнічного університету щодо ймовірності обвалу. Але ЛКП "Збиранка" засипали у тріщину ґрунт, нібито проводиться шарування", – повідомив він.

За його словами, загроза нового обвалу існує постійно.

"Якщо обвалиться велика кількість сміття, воно знову потрапить в інфільтрат. А тому є ймовірність, що звідти це все піде в землю, підземні води. На всі наші звернення міська рада взагалі нічого не відповідає. Тепер ми повторно звертаємося, але дублюємо звернення у прокуратуру", – зазначив Маланич.

Нагадаємо, 29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла пожежа. Згодом з'явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників та один комунальник. Троє надзвичайників загинули, водночас зниклого еколога не знайшли. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу.

Пізніше стало відомо, що на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях. Вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м.

сміттєзвалище

Повʼязані теми:

Наступна публікація