На Харківщині абітурієнта госпіталізували зі смертельною тропічною малярією

На Харківщині абітурієнта госпіталізували зі смертельною тропічною малярією

Фото: УНІАН

Хлопець нещодавно повернувся з Гани.

У Харківській області студента, який нещодавно прилетів із Гани, госпіталізували зі смертельно небезпечною тропічною малярією. Про це повідомляє УНІАН.

Випадок небезпечної хвороби зафіксувала державна санітарно-епідеміологічна служба України 1 липня. Хворим виявився абітурієнт підготовчого факультету Харківської державної зооветеринарної академії, який мешкає в гуртожитку села Мала Данилівка під Харковом.

Симптоми захворювання у пацієнта з'явилися ще 30 червня. Так, він скаржився на підвищення температури тіла до 39, лихоманку, сильний головний біль та болі у суглобах. Його госпіталізували з діагнозом "малярія неуточнена".

"Під час епідеміологічного розслідування встановлено, що потерпілий 25 червня прибув з Гани. У цій країні є ризик захворіти на тропічну малярію. У осередку проведено епідеміологічне обстеження та розпочаті протиепідемічні заходи", - повідомили в СЕС.

Зазначимо, малярія передається через укуси інфікованих комарів. Тропічна малярія - інфекційне захворювання, що викликається протозойними паразитами роду плазмодіїв також під час комариних укусів. Смертність становить 80-90% випадків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація