Диверсанта за спробу підірвати міст на Харківщині посадили на 10 років

Диверсанта за спробу підірвати міст на Харківщині посадили на 10 років

Фото: УНІАН

49-річний чоловік намагався підірвати залізничний міст навесні поточного року.

Ізюмський міськрайонний суд підтримав вимоги прокуратури області і визнав винним 49-річного чоловіка, який навесні поточного року намагався підірвати залізничний міст поблизу станції "Ізюм", та засудив його до 10 років позбавлення волі.

Про це йдеться у повідомленні прокуратури Харківської області.

У квітні поточного року мешканець Ізюма заклав два вибухові пристрої на коліях залізничної станції "Ізюм", на які прибували потяги з військовою технікою Збройних сил України для зони АТО. Привести в дію детонатори зловмисник планував дистанційно - за допомогою виклику на мобільні телефони, прикріплені до вибухівки.

Проте свій диверсійний акт чоловік до кінця не довів, його затримали співробітники Управління СБУ в області. Під час огляду місця події вилучено 2 вибухові пристрої з мобільними телефонами, прикріпленими до них, та телефон-детонатор. Після затримання зловмисника суд на вимогу прокуратури обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Нагадаємо, навесні працівники Служби безпеки України затримали чоловіка, який закладав вибухівку на залізничному мості в райцентрі Ізюм Харківської області. Затриманий діяв за дорученням бойовиків так званої "ЛНР"

На Харківщині відвернули масштабний теракт на залізниці

На Харківщині відвернули масштабний теракт на залізниці

Наступна публікація