На Харківщині митники допомогли фірмі уникнути податків на 7 млн грн

Компанія постачала обладнання з Росії.

Оперативники управління захисту економіки і слідчі поліції викрили на Харківщині компанію, яка не сплатила до держскарбниці податки на 6,8 мільйона гривень.

У реалізації незаконної схеми службовим особам компанії сприяли працівники Харківської митниці. Про це повідомляють на сайті Нацполіції. 

Так, правоохоронці виявили, що фірма уклала низку зовнішньоекономічних контрактів з компаніями нерезидентами для постачання обладнання, яке, своєю чергою, виготовлялося в РФ.

"Упродовж 2015-2016 років шляхом проведення безтоварних операцій товариство нібито придбало вказані товари у виробника. Проте, продукція цього суб'єкта господарювання на митну територію України офіційно не завозилася. Обладнання, яке ввозилося до країни контрабандними каналами, оприбутковувалося через фіктивні фірми", — йдеться в повідомленні.

За змовою з харківськими митниками представники фірми вказували неправдиву інформацію у вантажно-митних деклараціях. Як наслідок, до держскарбниці не сплатили 6,8 млн грн.

Правоохоронці провели обшуки в офісі компанії, а також вдома у її директора та бухгалтера. В ході обшуків було вилучено 604 тис. грн, комп'ютери, бухгалтерську документацію, митні декларації, штампи фірми тощо.

Відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 ККУ щодо привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Викритий на Закарпатті митник, за зміну зібрав 7 тисяч євро хабарів та сховав у собачому вольєрі

Викритий на Закарпатті митник, за зміну зібрав 7 тисяч євро хабарів та сховав у собачому вольєрі

Нагадаємо, у середині жовтня правоохоронці з'ясували, що сумські митники "кришували" нелегальний імпорт на мільйони гривень. Зокрема, митники сприяли незаконному провезенню до України тканин.

Повʼязані теми:

Наступна публікація