На Харківщині СБУ затримала автівку з контрабандними мікросхемами для ракетно-космічної галузі

Мікроавтобус прямував до Росії.

СБУ спільно з прикордонниками та митниками запобігла контрабанді мікросхем на Харківщині, які використовуються у ракетно-космічної галузі.

За даними прес-центру СБУ, правоохоронці затримали у Вовчанському районі біля державного кордону автомобіль підвищеної прохідності, водій якого намагався проїхати до Росії поза митним контролем.

"Під час огляду машини були виявлені напівпровідникові мікросхеми, що застосовуються у ракетно-космічній галузі, а також зварювальні апарати загальною вартістю майже сто сімдесят тисяч гривень", - ідеться у повідомленні.

За висновками фахівців, мікросхеми належать до категорії товарів військового призначення, міжнародна передача яких можлива лише за наявності відповідного дозволу Держслужби експортного контролю України.

"Тривають оперативні дії для встановлення походження мікросхем та організаторів їх поставки до Росії", - заначили в СБУ.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала на 100-тисячному хабарі працівника міграційної служби. Гроші посадовець розраховував отримати за фіктивне оформлення дозволів на постійне проживання іноземців в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація