На Харківщині затримали організатора виготовлення вбивчої горілки

На Харківщині затримали організатора виготовлення вбивчої горілки

Фото: pixabay.com

У п'ятидобовій спецоперації було задіяно близько ста осіб.

На Харківщині затримали організатора виготовлення сурогату алкоголю, який спричинив масове отруєння. Зокрема, за період з 21 до 29 вересня в Харківській області зареєстровано 58 випадків отруєнь горілкою. Із загальної кількості постраждалих 25 осіб померло.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови Державної  фіскальної служби України Сергій Білан.

За його словами, спецоперація тривала п'ять діб поспіль та було задіяно весь особовий склад податкової міліції Харківської області - близько ста осіб.

"Разом з спецпідрозділом СБУ "Альфа" та співробітниками обласної прокуратури провели операцію по затриманню організатора виготовлення сурогату, який спричинив масове отруєння та смерті людей. А також були затримані троє його посібників", - йдеться у повідомленні.

Білан наголосив, що наразі вилучено понад чотири тонни технічного спирту і обладнання для виготовлення сурогату.

"Та працюємо далі. Маємо не лише відпрацювати канали, по яким завозили спирт, а й місця продажу продукції, яку встигли розповсюдити по Україні", - додав заступник голови ДФС.

Нагадаємо, від отруєння сурогатними алкоголем за період з 21 по 29 вересня в Харківській області зареєстровано 58 випадків отруєнь. Із загальної кількості постраждалих 25 осіб померло. У Донецькій області зареєстровано 9 випадків отруєння, із них 5 завершились летально. Також 5 осіб померло у місті Миколаєві. Всього зареєстровано 72 випадки отруєнь, з яких 35 смертельні.

Найбільше жертв зафіксовано на Харківщині. Лікарі кажуть, що таких страшних симптомів отруєння у своїй практиці ніколи не бачили. 

Правоохоронці встановлюють джерела постачання фальсифікату. Прокуратура каже, всі потерпілі вживали сурогатний алкоголь, придбаний у сільських крамницях. Одну господиню магазину на Харківщині  заарештували. Ще двоє власників - під домашнім арештом.

Прокуратура Харківської області звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу для ймовірного виробника сурогатного алкоголю.

Повʼязані теми:

Наступна публікація