На Херсонщині адмінкордон із Кримом охоронятимуть шерифи

На Херсонщині адмінкордон із Кримом охоронятимуть шерифи

Фото: УНІАН

Помічники дільничних стежитимуть за порядком і запобігатимуть правопорушенням.

У прикордонних із анексованим Кримом районах Херсонщини працюватимуть шерифи.

Місцева влада спільно з Херсонським обласним центром зайнятості вже почала працювати над програмою створення контингенту шерифів, повідомляють у Крим. Реалії.

"Провели навчання з Центром зайнятості, шукаємо кандидатури, які можуть відповідати такій посаді. Шериф — це помічник дільничного. Він наділений повноваженнями інформувати, попереджати можливі правопорушення", — заявив Олександр Воробйов, голова Генічеської райдержадміністрації Херсонської області.

За його словами, зарплата шерифів формуватиметься з коштів від Центру зайнятості й місцевих бюджетів. Наразі таку роботу пропонують демобілізованим.

Воробйов також висловив сподівання, що поява шерифів допоможе підтримувати громадський порядок на адміністративному кордоні з Кримом.

"Нам потрібні шерифи", — додав голова Генічеської райдержадміністрації.

Раніше повідомляли, що на Херсонщині розпочали виробництво протитанкових їжаків, які згодом встановлять на адміністративному кордоні з анексованим Кримом. Для цього Херсонщина одержала 7 тисяч металевих рейок. За допомогою протитанкових їжаків хочуть попередити вторгнення армії РФ з боку півострова.

Протягом першої половини серпня окупаційна влада Криму кількаразово блокувала пропуск на адмінкордоні з Кримом. За однією з версій, це робили для того, щоб місцеві дезертири не втекли на материкову Україну.

А не так давно Росія перекинула в окупований Крим підрозділи десантників та піхотинців. Це було зроблено в рамках раптової перевірки боєздатності російських військ.

Росія перекинула до Криму та Краснодарського краю десантників і морських піхотинців

Росія перекинула до Криму та Краснодарського краю десантників і морських піхотинців

Повʼязані теми:

Наступна публікація