На Херсонщині встановили пам'ятник кримчанам, які загинули за цілісність України

На Херсонщині встановили пам'ятник кримчанам, які загинули за цілісність України

Фото: Getty Images

На гранітних плитах вказані імена двадцяти одного бійця.

На Херсонщині встановили пам'ятник кримчанам, що загинули за цілісність України. Козацький хрест і дві плити з іменами загиблих стоїть просто на кримській трасі за кілька кілометрів від окупованого Криму, йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

2014 року на дорозі М-17 розташувалися перші військові частини, що мали захистити Херсонщину від так званих зелених чоловічків , що хазяйнували в Криму. Саме тут встановили пам'ятник загиблим.

На гранітних плитах вказані імена двадцяти одного бійця. Хтось з них переїхав з півострова задовго до війни, хтось – покинув домівку, не змирившись з окупаційною владою і пішов до війська.

"З-поміж них 19 – це вояки збройних сил України. Це також бійці підрозділів внутрішніх справ, які пішли добровольцями, які пішли за мобілізацією. Але, як би там не було, для нас найважливіше було те, що ці люди не стали прогибатися перед окупаційною владою", - розповів керівник благодійного фонду Павло Подобєд.

На відкриття меморіалу приїхало кілька родин загиблих. Бійці 57 бригади тут, щоб вшанувати свого побратима, що загинув на Донбасі.

Наглядати за пам'ятником будуть жителі прилеглих сіл та кримські татари з громадського формування "Аскер". Поруч стоїть їхній наметовий табір.

Меморіал добре видно з вікон автівок та автобусів, що прямують на окупований півострів. До адмінмежі звідси – 4 кілометри.

Нагадаємо, раніше в Івано-Франківську викарбували імена Героїв Небесної Сотні. Монумент розташований на вулиці Грушевського, 21, на стіні адміністративної будівлі.

Пам’ятник кримчанам, що загинули за цілісність України, встановили на Херсонщині

Пам’ятник кримчанам, що загинули за цілісність України, встановили на Херсонщині

Повʼязані теми:

Наступна публікація