На Карачуні "небажаних" журналістів закрили в автобусі і не пустили на зустріч із Порошенком

На Карачуні "небажаних" журналістів закрили в автобусі і не пустили на зустріч із Порошенком

Фото: Сайт президента України

Їх звинуватили в махінаціях з кредитними картками, зберіганні зброї та участі у круглому столі з Гіркіним.

Чотирьох журналістів не допустили на відкриття телевежі на Карачуні під Слов'янськом, яке відбулося 5 грудня у присутності президента України Петра Порошенка.

Про це повідомляє "Громадське ТБ Донбасу" (ГТБД).

За чотири години до відкриття журналістів, які бажали висвітлити подію, централізовано привезли автобусом з Краматорська. Коли вони приїхали на Карачун, їх перевірили на наявність небезпечних предметів, подивилися документи, після чого провели обшук особистих речей із собакою.

Після цієї процедури невідомий чоловік попросив чотирьох журналістів повернутися в автобус і не відвідувати захід з президентом. Серед них виявилися репортери "Еспресо", телеканалу "До ТеБе", а також оператор ГТБД.

При цьому журналістам сказали, що їхні імена виявилися в базі даних тих, кого розшукують за кримінальні злочини. Трьох з чотирьох репортерів звинуватили в шахрайстві з кредитними картами, незаконному зберіганні зброї та участі у круглому столі з екс-ватажком "ДНР" Ігорем Гіркіним. Четвертому журналісту не назвали причину затримання.

Після завершення заходу затриманих журналістів разом з іншими представниками ЗМІ відвезли назад у Краматорськ і по приїзду відпустили, не пред'явивши жодних звинувачень.

Телеканал "До ТеБе" виступив із заявою, в якому висловив стурбованість у зв'язку з тим, що трапилося, і заявив про неприпустимість вибірковості у допущенні журналістів на відкриті офіційні заходи за участю гаранта Конституції України.

Нагадаємо, 5 грудня на Донеччині офіційно відкрили зруйновану бойовиками телевежу на горі Карачун. Вежа була знищена 1 липня 2014 року російськими терористами. Фактично, відновлено потужність і засяг, який був до війни. Зараз йдуть роботи над проектом встановлення передавальних потужностей, одна з яких буде у Покровську. Після їх встановлення уся контрольована частина Донецькоі області та більша частина тимчасово окупованої, буде перекрита сигналом українських теле і радіоканалів.

Українське слово знову лунатиме на Донбасі: на горі Карачун відкрили нову телевежу

Українське слово знову лунатиме на Донбасі: на горі Карачун відкрили нову телевежу

Повʼязані теми:

Наступна публікація