На Кіровоградщині схопили всеукраїнську банду викрадачів авто

У злодіїв знайшли поліцейську форму, балаклави, зброю та дерев'яні битки.

В Україні затримали членів банди, які викрадали автомобілі на території багатьох областей країни.

Про це повідомили у секторі комунікації ГУ Нацполіції в Кіровоградській області.

"Організатором банди виявився 34-річний житель Київщини, він же є власником підприємства, яке надавало послуги таксі в одному з найбільших міст України. Його поплічники - уродженці Кіровоградської області", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ідея викрадати автомобілі виникла в організатора ще на початку червня 2015 року. Раніше судимий підприємець вирішив таким чином оновити наявний автопарк, щоб не витрачати власні кошти. До складу банди також входили семеро "надійних та перевірених" товаришів, віком від 18 до 38 років. Троє раніше проживали в Кіровограді, четверо – у різних районах області. Серед підозрюваних є 33-річна мешканка міста Знам'янки, мама чотирьох дітей, а також колишній студент вишу.

За даними поліції, зловмисники діяли за розгалуженою схемою: у більшості випадків жінка знайомилася з потерпілими та просила її підвезти у потрібне місце. Потім, коли автомобіль зупинявся, пасажирка починала скаржитися на біль у спині та просила, аби їй допомогли вийти або дістати речі з багажного відділення. Щойно водій виходив із салону, до нього підбігали незнайомі особи у масках, з дерев'яними битками та пістолетом, залякували і били, а потім зникали на іномарці потерпілого у невідомому напрямку.

"Найбільше не пощастило приватному підприємцю з Полтавської області. Зустріч з нападниками мало не коштувала 50-річному чоловіку життя. Відбираючи належний йому автомобіль марки Ауді, зловмисники сильно побили чоловіка і у холодну пору року полишили напівпритомного помирати у лісосмузі. Із тяжкими травмами та переохолодженням потерпілого випадково знайшли перехожі", - розповіли у поліції, додавши, що лікарям вдалося врятувати йому життя.

Загалом зловмисникам вдалося викрасти близько 10 іномарок, серед яких є і машини представницького класу. На більшості з них номерні знаки двигунів та кузова були одразу перебиті, а авто використовувалися як таксі. Водночас деякі машини перебували на "відстою" біля під'їздів багатоповерхових житлових будинків, щоб бандити змогли забрати їх, коли правоохоронці припинили б активно розшукувати авто.

"Місцезнаходження одного з таких автомобілів і вирахували кіровоградські оперативники. Працівниками карного розшуку було з'ясовано, хто і коли залишив машину на стоянці, обставини викрадення та осіб, які можуть бути причетними до скоєння цього злочину та багатьох інших, схожих між собою методом "роботи" нападників. День, коли за автівкою прийшов новий "господар" таки настав. Зловмисник під'їхав до транспортного засобу, сів до салону, завів двигун і був готовий рушити з місця, як сталося те, чого він аж ніяк не очікував. Поліцейські змусили чоловіка негайно вийти з чужого авто, вилучили в нього предмет, схожий на пістолет, який той весь час тримав "під рукою" та вдягнули на руки кайданки", - розповів начальник ГУ Національної поліції у Кіровоградській області Сергій Кондрашенко.

У цей же час на території кількох областей одночасно відбувалися затримання й усіх інших учасників злочинної групи. Під час огляду їхніх авто було виявлено і вилучено маски з прорізами для очей, скотч, дерев'яні битки та формений одяг працівника поліції.

Наразі триває слідство, учасникам банди "світить" від 10 до 15 років позбавлення волі.,

Нагадаємо, раніше на Сумщині схопили інваліда-серійного викрадача "Таврій". Чоловік викрадав лише вітчизняні автомобілі без сигналізацій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація