На Кіровоградщині у наркоторговців вилучили тонни конопель на 15 млн грн

У зловмисників також знайшли зброю. 

Співробітники Служби безпеки України  спільно з Нацполіцією виявили на Кіровоградщині наркобізенс з рекордною партією коноплі. У правопорушників вилучили п'ять тонн наркосировини, яка б могла принести прибуток на суму близько 15 мільйонів гривень.

До спецоперації із затримання раніше судимих наркоторговців також були залучені працівники відділу швидкого реагування. Правоохоронці знали, що у зловмисників є вогнепальна зброя, набої чи вибухівка, повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Троє мешканців одного з сіл Голованівського району, раніше судимі, за місцем мешкання з метою отримання надприбутків культивували нарковмісні рослини. Земельні ділянки відповідним чином удобрювались, у результаті використовувалося насіння конопель виключно селекційних сортів", - йдеться у повідомленні.

У ході обшуків у наркоторговців виявили кілька тисяч висушених, подріблених та розфасованих нарковмісних рослин. Окрім того, на території правопорушників вилучили 3 гранати РГД-5, револьвер, два пістолети, більше 400 набоїв різного калібру та магазин до автомата Калашникова.

Територію, де вирощувалися коноплі, зловмисники пильно охороняли. Вони огородили двір високим парканом, з країв якого додатково прикрили ділянки зверху спеціальними агросітками. Більше того, наркоторговці цілодобово охороняли територію зі зброєю в руках.

Зазначається, що для транспортування вилученої наркосировини правоохоронцям знадобилося кілька вантажних автомобілів. 

Трьом підозрюваним загрожує позбавлення волі терміном від 9 до 12 років із конфіскацією майна. 

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ спільно з Нацполіцією та громадськими активістами виявили у районі проведення антитерористичної операції посіви конопель площею два з половиною гектари. Правоохоронці знищили понад 50 тисяч кущів конопель. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація