На Кіровоградщині загинув демобілізований військовий, який кинувся рятувати своїх сусідів від чадного газу

На Кіровоградщині загинув демобілізований військовий, який кинувся рятувати своїх сусідів від чадного газу

Загиблих молодих чоловіків поховають післязавтра.

Внаслідок події загинули четверо молодих людей.

На Кіровоградщині від отруєння чадним газом загинуло одразу четверо молодих чоловіків. Серед них і щойно демобілізований військовий, який кинувся на допомогу своїм сусідам. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Рідні та друзі 26-річного демобілізованого бійця Артура Доматашенка і досі не можуть повірити, що він став жертвою трагічної випадковості.

На Великдень у дачному кооперативі "Дружба" троє друзів вирішили посмажити шашликів. Коли сутеніло, застілля продовжили у дачному будиночку. За відсутності електропостачання, запустили дизельний генератор, що стояв у підвалі.

"Один хлопець спустився - запустили його. Вихлопні гази, підвал, самі розумієте, не витяжки, нічого. Я так зрозумів, він там помер. Другий спустився, третій. Ну і потім Артур побіг їх рятувати і сам там опинився", - розповідає Андрій Ошпалюк, швагро загиблого.

За кілька хвилин на місце трагедії приїхали правоохоронці, рятувальники та "швидка".

"На місці лікарями зразу ж було констатована смерть троїх молодих чоловіків. Четвертому, сусіду, який намагався допомогти людям, було надано лікарями першу медичну допомогу та, на жаль, в лікарні констатована також його смерть", - розповідає т. в. о. начальника Кіровоградського міськвідділу міліції Володимир Гавриленко.

За фактом загибелі людей правоохоронці відкрили кримінальне провадження і призначили низку судово-медичних експертиз.

"Попередня причина смерті: отруєння чадним газом в результаті порушення правил вимог експлуатації бензинового електрогенератора", - каже помічник начальника УДСНС в Кіровоградській області Вікторія Крохмалюк.

Ця трагедія не випадковість, кажуть жителі дачного кооперативу. Вони вже неодноразово, але марно зверталися до влади і енергетиків з проханням провести нормальне електропостачання цього фактично житлового мікрорайону. А поки тут для освітлення використовують різноманітні електрогенератори і навіть саморобні пристрої.

Поховають чотирьох загиблих кіровоградців післязавтра.

Нагадаэмо, на Запоріжжі через пустощі з сірниками вчаділи троє маленьких дітей.

Кореспондент ТСН Олена Шворак

На Кіровоградщині чадний газ забрав життя чотирьох чоловіків

На Кіровоградщині чадний газ забрав життя чотирьох чоловіків

Повʼязані теми:

Наступна публікація