На Київщині розслідують резонансну смерть 3-річного хлопчика

На Київщині розслідують резонансну смерть 3-річного хлопчика

Хлопчик помер на 19-й день після щеплення.

У МОЗ запевняють, що смерть дитини не пов'язана з вакцинацією. Батьки впевнені у протилежному.

У Білій Церкві Київської області 3-річний хлопчик помер на 19-й день після проведення вакцинації. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Батьки Сашка розповідають, що після вакцини від поліомієліту сина повезли до лікарні з температурою 39, рвотою, болем у животі, там його пролікували, виписали додому. За тиждень хлопчик помер уві сні.

У висновку судмедексперта після розтину причина смерті - ГРВІ, на другій сторінці - в графі "інші стани" - кардіоміопатія, хвороба серця. Ці причини озвучують ТСН і в місцевій дитячій поліклініці.

Те, що в сина було хворе серце, батьки не вірять, кажуть, що кожного року робили кардіограму. Але київські кардіологи кажуть, що кардіоміопатію виявляє лише рентген чи УЗД серця, тож її легко пропустити. ГРВІ послабило імунітет хлопчика та найпевніше - недуга була задавнена.

Заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець переконує, що смерть дитини не пов'язана з вакцинацією — це встановила комісія, яка розслідує усі випадки побічної дії після вакцинації, передає Укрінформ.

"Встановлено попередню причину смерті цієї дитини. Це гостра респіраторна вірусна інфекція, кардіоміопатія, стенокардія, ніякого відношення до вакцинації немає", - підкреслив Перегінець.

Головний дитячий імунолог Києва Федір Лапій повідомив, що в Київській області під час першого туру імунізації проти поліомієліту щеплення отримали 80 тисяч дітей. Дитина, про яку йдеться, була п'ятою вакцинованою з флакона, який містить 10 доз. За словами Лапія, у Білій Церкві вакциною цієї серії було вакциновано 6,5 тисячі дітей, жодної реакції не зафіксовано.

У МОЗі батькам радять більше довіряти лікарям, ніж панічним чуткам. Натомість обставини смерті трирічного Сашка досліджуватиме спеціальна комісія міністерства.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я закликала Україну ввести надзвичайний стан у зв'язку зі спалахом поліомієліту. Раніше в Україні закінчився перший раунд додаткової вакцинації від поліомієліту. Проти поліомієліту в Україні щепили 1,224 млн дітей, це 53% від загальної кількості, заявляв міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

Кореспондент ТСН Тетяна Фруктова

Резонансна смерть дитини у Білій Церкві

Резонансна смерть дитини у Білій Церкві

Повʼязані теми:

Наступна публікація