Під Києвом спалахнув конфлікт із забудовником: тітушки з бензопилками знищили старі дуби

Під Києвом спалахнув конфлікт із забудовником: тітушки з бензопилками знищили старі дуби

Під Києвом спалахнув конфлікт із забудовником: тітушки з бензопилками знищили старі дуби

Фото: Facebook/Трипільський край

Вирубка дерев була зупинена.

У місті Українка Обухівського району, що на Київщині, місцева громада захищає ліс від забудовника "Будсервіс 21-століття". Учора, 20 жовтня, відбулася сутичка між активістами та представниками забудовника.

"Будсервіс" зіткнувся з громадським спротивом ще минулого тижня, але продовжив свої дії, повідомляється на сторінці Трипільського краю у Facebook. Зазначається, що забудовник пішов на відкриту агресію проти активістів. 

"В наше місто було нагнано чоловік 30 справжніх тітушок, які, по команді представника забудовника, здійснювали незаконні та агресивні дії проти місцевих мешканців", - йдеться у повідомленні.

УВАГА, ВІДЕО МІСТИТЬ НЕЦЕНЗУРНУ ЛЕКСИКУ.

Згідно з повідомленням, представники "Будсервісу" продовжували спилювати дерева, що знову викликало протистояння між ними і громадою. На відеозаписі, оприлюдненому в Мережі, видно, що сутичка супроводжувалася кулаками та агресивними висловлюваннями. Своєю чергою, поліцейські, які приїхали на місце інциденту, сказали, що не можуть забудовникам заборонити продовжувати вирубку дерев. 

"Зараз будемо проводити нараду. Викличу начальника поліції, начальника СБУ, прокурора, і буду задавати питання, що робиться в місті Українка, і куди влада дивиться, куди очільники міські дивляться, совісті у них нема", - прокоментував голова Обухівської РДА Олександр Туренко. 

Згідно з повідомленням, вирубка дерев була зупинена.

"Знову громаді м. Українка довелося відстоювати свої права. Завдяки місцевим спортсменам та активістам, нищення дерев, на сьогодні, вдалося зупинити остаточно", - сказано у повідомленні. 

Нагадаємо, у ході чергової акції протесту проти забудови на станції метро "Героїв Дніпра" авто збило активістаПовідомляється, що близько трьох сотень мешканців столичної Оболоні напередодні ввечері вийшли до будівництва торговельного центру і перекрили рух транспорту. Один з легковиків спробував прорватися через натовп, взяв на капот учасника акції і так його провіз з десяток метрів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація