На Луганщині люди погрожують самоспаленням через міні-шахту

На Луганщині люди погрожують самоспаленням через міні-шахту

Люди готові стояти до останнього

Кажуть, що через підземні роботи їхні будинки зруйнуються, а селище залишиться без питної води

На самоспалення готові жителі села Михайлівка, що на Луганщині. Люди повстали проти планів будівництва міні-шахти, — йдеться в сюжеті "ТСН.19:30".

Читайте також: На Луганщині 60-річний чоловік намагався спалити себе, щоб йому не відрізали світло

Селищного голову називають зрадником за дозвіл на розробку проекту земельного відводу під будівництво міні-шахти. Він пояснювати таке рішення відмовляється. Тікає від селян та журналістів.

Селяни не розуміють свого щастя — це твердять у селищній раді. Мовляв, дотаційному селищу конче необхідне підприємство та робочі місця. Інвестор теж обіцяє людям допомогу: дороги, світло та прибирання вулиць.

Читайте також: Втомлений побутовими проблемами чоловік вчинив самоспалення у центрі Харкова

Але обіцяне селян не вабить. Цей клаптик природи — останній біля Михайлівки. Зусібіч село оточене копанками. А від них - сплюндрований степ, глибокі ями, вугільний пил та гуркіт великотоннажних вантажівок. Будинок колишнього гірника Віктора знаходиться на околиці селища. До майбутньої шахти — півсотні метрів. Каже, що його житло просто буде знищене.

Селяни кажуть, що стоятимуть до останнього, щоб не пустити вугільні виробки під житло. Перевіряти законність ухваленого селищною радою рішення взялася прокуратура. А селяни не чекаючи результатів перевірки, подали позов до суду.

Кореспондент ТСН Олена Черняєва

На Луганщині люди готові вбити себе через будівництво міні-шахти

На Луганщині люди готові вбити себе через будівництво міні-шахти

Повʼязані теми:

Наступна публікація