На Луганщині запрацював проект "Шлюб за добу"

На Луганщині запрацював проект "Шлюб за добу"

Фото: wallpaperup.com

В експрес-режимі розписалася вже перша пара.

У Сєверодонецьку стартував пілотний проект Міністерства юстиції України під назвою "Шлюб за добу". Він скасовує 30-денне очікування від моменту подачі заявки до церемонії реєстрації шлюбу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Для оформлення необхідно подати паспорт і, якщо в когось весілля не перше, свідоцтво про розлучення. Чекати місяць, який ще за радянськими правилами давали закоханим для перевірки почуттів, уже не треба. Свідоцтво про одруження можна отримати того ж дня.

Новацію вже на собІ випробували на спільній церемонії АТОвці та пара з окупованої території. "Ми зі Старобільська самі. Там служимо, живемо. Приїхали, щоби розписатися за один день", - кажуть молодята Аліна і Сергій Запара. "Сєверодонецьк було обрано як прифронтове місто, щоби дати можливість у скорочені строки реєструвати шлюб людям, котрі постійно проживають на окупованій території. Друга категорія соціальна – це військовозобов'язані", - каже в.о. начальника ГУ юстиції в Луганській області Тетяна Філатова.

Як повідомлялося, український уряд підтримав запровадження пілотного проекту, який дозволяє реєструвати шлюб лише за одну добу замість 30 днів. Швидко одружитися можна буде у Маріуполі, Севєродонецьку і Херсоні для жителів окупованого Криму. Також пілотний проект тестуватимуть у Києві, Одесі та Львові. Прем'єр-міністр ініціативу підтримав. І навіть запропонував йти далі. "Заборонити розлучення! Всі думають, що я пожартував, але я вважаю, що родина – це найвища цінність, яка є у людини", - сказав Володимир Гройсман.

У Сєверодонецьку тепер можна одружитися за добу

У Сєверодонецьку тепер можна одружитися за добу

Повʼязані теми:

Наступна публікація