На Львівщини дідусь отруїв грибами 1,5-річного онука

На Львівщини дідусь отруїв грибами 1,5-річного онука

Фото: gribnik-rossii.ru

Фахівці нагадують, що дітям можна їсти гриби лише з 12 років.

У селі Утішків Буського району на Львівщині від отруєння грибами померли півторарічна дитина та її 60-річний дідусь. Чоловік власноруч назбирав сироїжок та зварив їх, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Страву він їв сам, а маленькому онукові дав хліб, замочений у грибну юшку. Як з'ясувалось згодом, серед їстівних була й бліда поганка. Вона дуже токсична, тож перебіг хвороби був блискавичним.

На Львівщині півторарічна дитина і її дідусь померли від отруєння грибами

На Львівщині півторарічна дитина і її дідусь померли від отруєння грибами

З райцентру пацієнтів привезли до Львова вже у важкому стані. У них відмовили печінка та нирки. Врятувати хворих медики не змогли. "Уже з обіду в дитини розвинулась мозкова кома, печінкова недостатність, і дитина загинула. Будь-які гриби, чи це є білі, чи печериці - можна дітям давати з 12 років", - наголосив дитячий реаніматолог Павло Бодак.

Як уже повідомлялося, попри те, що в Україні заборонено продавати лісові гриби, на ринках можна легко їх знайти. Купити ж справжні та безпечні білі гриби в Україні можна. Зокрема, зараз на Закарпатті почали організовано їх вирощувати і розводити на спеціальних фермах. Якість таких грибів підтверджується відповідними сертифікатами. Також їстівні білі везуть до України з Польщі, де їх вирощують на фермерських угіддях – вони біліші від назбираних у лісі. А ще сертифіковані гриби мають майже однаковий розмір і безпечні для здоров'я та життя людини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація