На Львівщині наркодилерів спіймали на спробі підкупу поліцейських

На Львівщині наркодилерів спіймали на спробі підкупу поліцейських

Фото: Getty Images

Їх спіймали "на гарячому".

Ватажок банди, яка розповсюджувала у Львові важкі наркотики, вирішив отримати впливових покровителів в управлінні внутрішньої безпеки обласної поліції. Зловмисники запропонували поліцейським 120 тисяч гривень за невтручання у наркобізнес. Дилеру разом з його поплічниками тепер доведеться нести відповідальність і за збут наркотичних речовин, і за підкуп службових осіб.

Про це інформує департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України.

34-річний львів'янин, раніше судимий за пограбування та втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, налагодив у Львові мережу постачання та збуту так званих важких наркотичних та психотропних засобів – метадону, субутексу, амфетаміну. До справи він залучив групу осіб, учасники якої зберігали та продавали товар, а також налагодив зв'язки з окремими працівниками поліції, яким за "кришування" злочинної діяльності щомісяця сплачував від 10 до 20 тисяч гривень. Аби ці поліцейські не мали проблем з керівництвом, а наркобізнес міг безперешкодно функціонувати, організатор групи звернувся до заступника начальника УВБ поліції області і запропонував йому та начальнику підрозділу 100 тисяч гривень хабара. Підполковник поліції про цю розмову повідомив керівництво та прокуратуру, де слідчим відділом було розпочато кримінальні провадження за пропозицію неправомірної вигоди службовій особі, а також – за зловживання владою або службовим становищем окремими працівниками місцевої поліції та за прикриття злочинної діяльності наркоторговців.

Пізніше силовиками організатора злочинної групи було затримано після чергової передачі неправомірної вигоди – 20 тисяч гривень. Разом з ним затримали і його спільників. При огляді у наркодилера та інших розповсюджувачів знайдено наркотичні речовини в особливо великих розмірах. Крім того, під час обшуків за місцем мешкання затриманих знайдено кошти, отримані від збуту наркотиків – понад 5 тисяч євро, 300 доларів США, 11,4 тисяч гривень та банківські картки.

Також вилучено шприци, кілька десятків пластмасових флаконів та згортки з фольги з наркотичними речовинами, електроннні ваги для наркотиків, холодну зброю та електрошокер, мобільні телефони та сім-карти, які використовувались для координації дій ОЗГ. Виявлені наркотичні речовини, ринкова вартість яких становить понад 150 тисяч гривень, направлено на проведення експертизи.

Нагадаємо, у Києві побили високопоставленого суддю, затриманого за хабар в 16 тисяч доларів. Напередодні ввечері генпрокурор Юрій Луценко відзвітував, що суддю затримали  за хабар у 16 тисяч доларів. За потрібну ухвалу підприємець платив у два етапи. Саме під час передачі останніх 10 тисяч Головатюка і впіймали. За інформацією генпрокуратури найближчим часом судді мають обрати запобіжний захід. На фото, що їх виклав генпрокурор — процес затримання виглядає цілком мирним. Звідки взялися синці правоохоронці не пояснюють.

Повʼязані теми:

Наступна публікація