На Львівщині рятувальники відновили пошукові роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі

На Львівщині рятувальники відновили пошукові роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі

Фото: УНІАН

На сміттєзвалищі проводяться інструментальні спостереження за рухом відкосу полігону

У Львівській області рятувальники відновили раніше призупинені аварійно-пошукові роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі. Про це повідомили у прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Роботи проводяться на окремих ділянках полігону.

"О 16:20 пошуково-рятувальні роботи продовжились на визначених безпечних ділянках. Львівським ДП "Західгеодезкартографія" проводяться інструментальні спостереження за рухом відкосу сміттєзвалища з боку проведення пошукових робіт", - йдеться у повідомленні.

При цьому, як повідомляють у ДСНС, з початку пошуково-рятувальних робіт на сміттєзвалищі вже пересипано 51 257 куб. м сміття.

"Обстежено площу близько 12 112 кв.м. Для укріплення дамби викладено 4 544 мішки з піском", - додали у ДСНС.

Нагадаємо, 28 травня сталося займання на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова. На ліквідацію пожежі були відправлені команди рятувальників. 30 травня на сміттєзвалищі стався обвал, під яким опинилися троє пожежників та один працівник комунальної служби.

Пізніше, 1 червня, рятувальники припинили пошуково-рятувальні роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова через загрозу нового обвалу. Як відомо, досі не знайдено еколога, який зник у районі сміттєзвалища. Однак рятувальники припускають, що він може перебувати не під завалами, а на прилеглих територіях.

сміттєзвалище

Повʼязані теми:

Наступна публікація