На Львівщині СБУ викрила незаконну вирубку дерев на державному підприємстві

На Львівщині СБУ викрила незаконну вирубку дерев на державному підприємстві

Фото: УНІАН

Фахівці оцінили збитки держави у 1,7 мільйона гривень.

Співробітниками Служби безпеки України було виявилено на державному підприємстві "Буське лісове господарство" факти незаконної вирубки деревини різних порід.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

"Під час перевірки правоохоронці встановили, що посадові особи лісництва не вживали необхідних заходів з охорони лісового фонду. Внаслідок недбалості службовців у держлісгоспі відбулася масштабна незаконна вирубка дерев. Профільні фахівці оцінили збитки держави у 1,7 мільйона гривень", - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим, було відкрито кримінальне провадження за статтею "Службова недбалість". Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль розповів, хто вивозить за кордон український ліс.

За словами Москаля, 166 вагонів, завантажений деревиною на експорт стоять у прикордонних залізничних станціях "Батєво" та "Чоп".  Найбільше лісу – з Львівської області. При цьому, власниками деревини очільник регіону називає росіян. 

Також він заявив, що таким чином Росія намагається обійти санкції ЄС, адже розмір паливної деревини на експорт не обмежений законодавством. Після вивезення лісу з України, його направляють у Австрію та Румунію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація