На Львівщині стартують масштабні українсько-американські військові навчання

На Львівщині стартують масштабні українсько-американські військові навчання

Фото: УНІАН

"Репід Трайдент-2016" триватиме два тижні.

Сьогодні, 27 червня, на полігоні в Яворівському районі Львівської області стартують традиційні українсько-американські військові навчання "Репід Трайдент-2016" ("Стрімкий Тризуб-2016"). Вони триватимуть два тижні – до 8 липня.

Навчання відбуватимуться на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

Участь у навчаннях візьмуть понад 1,8 тисячі військовослужбовців із 14 країн світу, уточнює "Радіо Свобода" з посиланням на Міноборони України. З українськими військовими досвідом ділитимуться колеги переважно з країн-членів НАТО.  До військових маневрів залучатимуть бронетехніку і армійську авіацію, проводитимуть також навчальні стрільби зі стрілецької зброї.

Нагадаємо, українсько-американські тактичні навчання серії "Репід Трайдент" відбуваються протягом останніх десяти років, із 2006-го, в рамках програми "Партнерство заради миру". Метою їх проведення є підготовка до спільних дій у складі багатонаціональних сил під час коаліційних операцій.

Раніше у Міноборони повідомили, що на 2016 рік запланована участь підрозділів Збройних сил України у десяти багатонаціональних навчаннях.

Повʼязані теми:

Наступна публікація