На Львівщині викрили шахраїв, які підробляли виграшні лотерейні білети

На Львівщині викрили шахраїв, які підробляли виграшні лотерейні білети

Фото: Reuters

На махінаціях вони заробили більше двох мільйонів гривень.

Фото: Reuters
На Львівщині працівники Управління захисту економіки Національної поліції викрили членів міжрегіонального злочинного угруповання, які підробляли виграшні державні лотерейні білети і привласнили 2 млн грн.

Як повідомили "УНІАН" у прес-службі Головного управління Національної поліції у Львівській області, учасники злочинної гроші одержували як у бухгалтерії товариства, так і через термінали.

До складу злочинного угрупування входили працівники товариства та мешканці Львівської області. Всього 9 осіб, всім особам оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Організатором виступив регіональний менеджер-консультант державних лотерей, три бухгалтера цього ж товариства та ще 5 мешканців Львівської області.

Ватажок злочинної групи займалась збором виграшних лотерейних білетів, однак не проводила їх через термінали та не відображала виграші у спеціальній програмі. Для подвійного одержання виграшу залучила свого співмешканця та ще двох осіб. Зазначені особи виготовляли дублікати білетів лотереї.

Процес отримання грошей проходив у два етапи. На першому етапі два громадянина за оригінальними білетами у бухгалтеріях регіональних представництв отримували свої виграші. Одночасно "підключались" бухгалтери, які вписували дані підставних переможців і не вносили у спеціалізовану базу відомості про виграші.

Під час другого етапу за виготовленими копіями виграшних білетів співмешканець та двоє учасників групи отримували повторні виплати через термінали у торгових точках оператора державної лотереї. Злочинне угрупування діяло на території Львівської, Рівненської, Тернопільської та Закарпатської областей.

Протягом 2014 року члени організованої злочинної групи привласнили майже 2 млн грн, що підтверджено судово-бухгалтерською експертизою. Також встановлено, що за незаконно одержані кошти організатор придбала у Львові квартиру.

На даний час всім учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні кількох кримінальних правопорушень за шістьма статтями Кримінального кодексу України.

Організатору та трьох членам злочинної групи обрано запобіжні заходи у вигляді арешту з можливістю внесення застав у розмірі 600 тис. грн, яку фігуранти сплатили. Стосовно двох бухгалтерів матеріали кримінального провадження вже направлено до суду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація