На місці злочину під час отримання хабара затримали суддю райсуду Дніпра

На місці злочину під час отримання хабара затримали суддю райсуду Дніпра

Фото: УНІАН

Він вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі 10 тис. доларів.

7 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції викрили суддю Жовтневого районного суду міста Дніпро, котрий вимагав та отримав хабар у розмірі 10 тис. доларів (понад 258 тис. грн) за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

Дане кримінальне правопорушення кваліфіковане за ч.3 ст.369-2 Кримінального кодексу України ("Зловживання впливом").

Суддя намагався вплинути на службових осіб слідчого підрозділу одного з відділень поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області щодо вчинення дій, спрямованих на непритягнення особи до кримінальної відповідальності.

Служителя Феміди було затримано на місці злочину. Якщо провину судді буде доведено, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 5 жовтня в.о. заступника начальника одного з районних відділень поліції Дніпра та начальника сектору того ж відділення затримали на хабарі.

Зокрема, поліцейські вимагали від місцевого підприємця, який продавав лікеро-горілчані вироби, щомісячно платити їм 4 тисячі гривень за неперешкоджання торгівлі.

Правоохоронці затримали одного з поліцейських на робочому місті під час одержання хабара, а другого – в автомобілі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація