На місці знайдення скаліченої Оксани Макар сталася нова трагедія

На місці знайдення скаліченої Оксани Макар сталася нова трагедія

На місці знайдення скаліченої Оксани Макар сталася нова трагедія

Хлопчик зірвався з даху того самого покинутого довгобуду, в підвалі якого колись знайшли дівчину.

У Миколаєві загинув 12-річний хлопчик. Дитина зірвалася з даху 5-поверхівки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

За словами свідків, на закинутому довгобуді серед білого дня на очах у десятка свідків гралися шестеро дітей – троє дівчат та троє хлопців. Один з них вирішив показати друзям акробатичний трюк. Він переліз через бортик і звісився вниз, зачепившись руками за край. Але не втримався.

"Він повис на руках, ліва зірвалася, права не втримала і він навскіс впав, приземлився на бік", - розповів очевидець Владислав Шинкаренко.

Коли він підбіг, у дитини ще був пульс. Швидка приїхала за кілька хвилин. Друзі хлопчика покликали батьків. Сергій каже – син ще був живий.

"Я взяв його на руки, тому що мені лікарі сказали, я взяв його і відчував, що він живий. Ми його поклали, лікарі почали робити реанімаційні заходи", - розповів батько Сергій Хоменко.

Але травми хлопчика виявились несумісними з життям.

У Миколаєві загинув 12-річний хлопчик

У Миколаєві загинув 12-річний хлопчик

"Відомості за даним фактом внесені до ЕРДР як умисне вбивство", - констатувала прес-офіцер Центрального відділу Національної поліції Миколаєва Марія Плакушко.

Мати каже, син обіцяв, що не буде ходити на цей довгобуд. Була впевнена – цього дня він із планшетом сидить в інтернет-клубі.

"Він казав, ні, ні, ми туди не ходимо. Я була впевнена, що він мені не бреше. А він пішов. Я не вберегла його", - каже Олена Хоменко.

Місцеві діти говорять, що Сашко з друзями на довгобуді бував часто.

"З ним лазили, грали, все нормально було. Але після цього випадку перестали. Більше не будемо", - каже місцева мешканка Аліна.

Лихо тут стається не вперше. У підвалі саме цього довгобуду знайшли тіло Оксани Макар, історія якої прогриміла кілька років тому на всю країну.

Місцеві кажуть, що ні охорони, ні огорожі біля небезпечного об'єкту немає. Доступ до нього вільний для всіх.

Довгобуду майже 30 років. Навколо багатоповерхівки. Дітей сюди тягне як магнітом.

"Падали в цьому будинку діти, швидку викликали. Після того поставили паркан, але паркана, як бачите, нема – розікрали", - каже місцевий житель Сергій Крупський.

"Добудуйте, знесіть, зробіть хоч щось. Вчора загинув мій син, скільки ще загине діток. Поможіть, приберіть, щоби не було смертей дітей", - просить мама Сашка.

Довгобуд – комунальна власність. Тут мала бути лікарня. Чиновники кажуть, що демонтаж не потягнуть – це понад 10 мільйонів гривень. Не мають грошей і на охорону об'єкта. Максимум, що пообіцяли комунальники – це відновити паркан.

Днями у Миколаєві врятували 7-річну дівчину, що впала з дерева на металеву огорожу і проштрикнула собі руку наскрізь. Допомогу дитині надавали рятувальники ДСНС і місцеві лікарі.

Кореспондент ТСН Лілія Родіна

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація