На Одещині СБУ на хабарі затримала місцевого прокурора

Прокурор вимагав гроші від мешканця району за пом'якшення міри покарання у кримінальному провадженні.

Служба безпеки України затримала на хабарі співробітника однієї з місцевих прокуратур Одеської області.

Про це повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

Як повідомили у відомстві, прокурор вимагав гроші від мешканця району за пом'якшення міри покарання у кримінальному провадженні, відкритому за незаконне зберігання зброї.

"За п'ять тисяч гривень він обіцяв не опротестовувати досягнуту між сторонами у суді угоду, що могло призвести до застосування більш жорстких санкцій до звинуваченого", - йдеться у повідомленні.

Співробітники спецслужби спільно з прокуратурою затримали хабарника разом з посередником під час отримання грошей у будівлі місцевої прокуратури.

Відповідно було відкрито кримінальне провадження за статтею "Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище".

Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, Генпрокуратура завершила досудове розслідування у справі колишнього прокурора Подільського району міста Києва, якого заскочили на отриманні хабаря.

Чиновник за пособництва колишнього керівника цієї ж прокуратури вимагав та одержав від громадянина неправомірну вигоду на кругленьку суму  у 150 тисяч  доларів США.

Вказані гроші екс-заступник районної прокуратури вимагав за не притягнення до кримінальної відповідальності рідного брата заявника та закриття кримінального провадження.

Повʼязані теми:

Наступна публікація