На Одещині встановили пам'ятник собаці, який чекав на померлого господаря понад 10 років

Пам'ятник стоїть як символ собачої вірності та відданості.

У Чорноморську Одеської області встановили пам'ятник собаці на прізвисько Лорд, який чекав на свого померлого господаря більше 10 років.

Пам'ятник стоїть біля місцевої поліклініки, на постаменті написано: "Якщо б люди могли любити як собаки, світ став би раєм. Джеймс Дуглас", а також: "Сенбернару Лорду – символу собачої вірності та відданості. 2016 рік", повідомляє УНІАН.

Історія Лорда реальна. Перший власник собаки вигнав його на вулицю, але пса підібрав працівник господарської частини поліклініки, який і дав йому прізвисько Лорд. Близько 13 років тому чоловік помер, але собака залишився біля медзакладу.

Кілька разів місцеві жителі намагалися забрати пса додому, але той тікав і повертався до поліклініки. Перед Новим роком собака зник, потім його знайшли в кущах поруч із медустановою, в дуже тяжкому стані. Ветеринари прийшли до висновку, що у Лорда захворювання крові й нирок, також на тулубі виявили сліди від влучення запалених петард, а в легенях - кулю.

Собаку хотіли приспати, але люди зібрали гроші, відвезли до одеської клініки, де він, здавалося б, почав одужувати. Знайшли нових господарів, які хотіли його забрати, але наприкінці січня Лорд помер.

Повʼязані теми:

Наступна публікація