На Одещині знесли одразу два пам'ятники Леніну

"Ленінопад" відбувся у Бердянську та Ізмаїлі.

В Ізмаїлі сьогодні, 12 лютого, від ранку почали демонтаж найбільшого пам'ятника Леніну в Одеській області.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Як зазначається, шестиметрова бронзова скульптура радянського вождя важить майже 8 тонн. У зв'язку з цим його демонтаж дещо ускладнений, адже було прийнято рішення знімати Леніна без пошкоджень. Для демонтажу на площу навпроти мерії міста підігнали кран, а пам'ятник підв'язали на троси. Після цього робітники почали відпилювати статую від постаменту.

До того ж на площі навколо пам'ятника виставили кордон поліції, адже думки людей щодо демонтажу скульптури Леніна різняться.

Також повідомляється, що до кінця лютого в Ізмаїлі планують знести пам'ятник вождю пролетаріату, який розташований в Ленінському сквері в центрі міста.

Водночас сьогодні знесли пам'ятник Леніну в Бердянську в мікрорайоні АЗМОЛ. Під час демонтажу фігуру вождя довелося розпилювати навпіл. Тож, на постаменті залишилися лише ноги пам'ятника.

Громадський порядок на площі, де стояв Ленін, забезпечують бійці полку "Азов", також активісти провели під час знесення пам'ятника мітинг.

Нагадаємо, раніше на Полтавщині невідомі скинули з постаменту пам'ятник Леніну. Наразі невідомо, хто саме причетний до знесення пам'ятника.

Повʼязані теми:

Наступна публікація