Одесу накрила руйнівна негода. Дивіться наслідки в інфографіці

Одесу накрила руйнівна негода. Дивіться наслідки в інфографіці

Фото: Головне управління ДСНС України в Одеській області

Біля Морвокзалу ураган розтрощив приватну яхту, яка пішла на дно.

В Одесі триває потужна негода, поривчастий вітер сягає 25 метрів на секунду і дощ рясно поливає місто, йдеться у сюжеті ТСН.16:45.

За даними гідрометцентру, зараз циклон над Одесою набрав найбільшої сили. Найбільше лиха накоїв саме буревій - десятки дерев повалені. Одне з них впало на 79-річну жінку, яка саме з чоловіком йшла до магазину. Люди намагалися врятувати постраждалу, але марно.

"Почали ламати гілки тут, тому що їх було повно спочатку. І кричали, що давайте швидко підніміть, щоб допомогти людину з-під дерева витягнути. Підняли ми, відсунули жінку сюди. Швидка приїхала швидко, тому що подзвонили одразу, МНСники приїхали швидко, але швидка засвідчила, що вже все", - розповіла сусідка загиблої Любов Самсонова.

Вітер наробив лиха і в Аркадії. Вранці будівельний кран зірвало з тросів і велетенська металева конструкція впала просто на площу, де рухався транспорт. У той час там проїжджали тролейбус та легковик. Дивом ніхто не постраждав, адже у громадському транспорті кілька пасажирів сиділи з іншого від удару боку. Водночас водія легковика врятували секунди - металева стріла впала на передню частину авто, але чоловік відбувся лише переляком.

Через негоду керівники підприємств у Одесі скорочують робочий день, багато установ розпустили співробітників з обіду.

Негода нанесла потужного удару по Одесі

Негода нанесла потужного удару по Одесі

Зараз дуже небезпечно на морі – там вітер здіймає велетенські хвилі, тож людям рекомендують утриматися від прогулянок пляжем. До того ж ураганний вітер розтрощив одну з приватних яхт біля Морвокзалу. Про це написав на своїй сторінці у Facebook керівник лабораторії підводних технологій Владлен Тобак. За його словами, через стихію перетираються швартові, а потужний вітер розбиває корму. Попередньо повідомляється, що жертв і потерпілих немає.

Ще напередодні одеські комунальники попереджали людей про негоду і рекомендували утриматися від сьогоднішнього виїзду та походу в місто. Наразі синоптики кажуть, що сильний вітер та дощ триватиме до ночі. Прогнозують, що негода продовжиться і завтра.

Повʼязані теми:

Наступна публікація