На першому після звільнення концерті Завадський назвав ув'язнення "відпусткою на Дев'ятій планеті"

На першому після звільнення концерті Завадський назвав ув'язнення "відпусткою на Дев'ятій планеті"

На першому після звільнення концерті Завадський назвав ув'язнення "відпусткою на Дев'ятій планеті"

Фото: ТСН.ua

Виступ відбувся у заповненій залі.

Сьогодні, 30 червня, у столичному "Будинку актора" відбувся перший концерт акордеоніста Ігоря Завадського після звільнення з СІЗО. Саме цю сцену музикант називає своєю улюбленою, виступ бачили кореспонденти ТСН.

Як розповів зі сцени Завадський, на сцену він не виходив 4 роки та 4 місяці, а в ув'язненні понад три роки не мав змоги грати на музичних інструментах. Весь концерт, за твердженням музиканта, був просочений символізмом – від обраного "середньовічного" костюму до підбору композицій до програми "Повернення". Наприклад відкрив свій виступ музикант уривком з кантати "Карміна Бурана" - "Оплакую рани, завдані мені долею".

Перебування у СІЗО зі сцени Завадський називає "творчою відпусткою" та "подорожжю на Дев'яту планету". У своєму тривалому ув'язненні музикант бачить й позитивні моменти.

"Цей період був необхідний, я вважаю, для перевірки наших взаємних почуттів. Як буває – сьогодні є один кумир, артист чи спортсмен, і тільки варто перестати людині показувати результат, чи перестати виходити на сцену, про них дуже-дуже швидко забувають. І тільки одиницям так вдається, що чим далі, тим з більшою любов'ю до них повертається публіка. І мені було важливо дізнатись, що інтерес до мене, як до артиста, не вбив час", - каже артист.

Квитки на концерт вперше за всю історію виступів Завадського у "Будинку актора" були розпродані за 10 днів до заходу. Прийшли як дорослі шанувальники його творчості, так і діти. Зустрічали музиканта на сцені гучними оваціями. Акордеоніст каже, друзі вмовляли його виступити у палаці "Україна": "Мені казали – Ігоре, давай, буде повна зала!".

У артиста вже заплановані три виступи на цьому ж майданчику – у вересні, жовтні та листопаді. Серед дисків та програмок, які можна тепер придбати на концертах Завадського, з'явилась його книга "Тюремні щоденники".

Завадський відіграв свій перший концерт після звільнення з СІЗО

Завадський відіграв свій перший концерт після звільнення з СІЗО

У липні 2013 року Подільський районний суд Києва засудив акордеоніста, підозрюваного у розбещенні дітей, до 13 років позбавлення волі. Музиканту також присудили сплатити 27 тисяч гривень за проведені у справі експертизи. Окрім Завадського винними у скоєнні статевих злочинів проти неповнолітніх визнали його водія та адміністратора, який, наразі, вже відбув своє покарання, утім не припиняє оскаржувати вирок.

13 червня 2016 року під час чергового розгляду справи Подільським районним судом Завадського випустили на поруки.

Кореспондент ТСН Дмитро Святненко

Повʼязані теми:

Наступна публікація