На підступах до Бердянська з'явилися танки та БТРи

На підступах до Бердянська з'явилися танки та БТРи

Блокпости в Бердянську посилено бронетехнікою

В'їзди до міста взяли під посилену охорону.

Українська бронетехніка з'явилася поблизу Бердянська. Наразі важка техніка закріпилася за кілька кілометрів від приморського міста, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Військові кажуть, що у такий спосіб намагаються зміцнити адміністративний кордон з Донеччиною. Адже саме звідти потенційно можна чекати провокацій та висадки ворожого десанту.

За останні кілька днів потік транспорту до Бердянська з боку Донецької області збільшився майже вчетверо. Саме тому значно посилено заходи безпеки.

"Траса, великий потік біженців. Де гарантія, що серед цих біженців не буде людей, котрі везуть зброю? Сепаратисти, котрі можуть і гранату кинути, і перевезти велику кількість людей в нашу область, углиб країни", - пояснює Бердянський військовий комісар Сергій Волков.

Кілька танків, БМП та БТР відтепер охороняють під'їзні шляхи до півдня Запоріжжя.

"Наше завдання – прикриття цієї дороги. Ми завжди будемо готові їх зустріти, прийняти бій, відбити атаку, не пустити їх до міста", - розповів командир танкового взводу Артем Абрамович.

Українську бронетехніку підтягнули до Бердянська

Українську бронетехніку підтягнули до Бердянська

Серед автівок, які масово прямують зі Сходу, переважають донецькі номери. Дещо менше – луганських. Усі тікають від війни. В основному їдуть жінки та діти.

Деякі спілкуватися з журналістами не бажають. Інші навпаки – охоче дякують українським військовим за посилення заходів безпеки. Кажуть, так почуватимуться спокійніше та більш захищено.

Чи були насправді серйозні підстави для перекидання танків до Бердянська, офіцери не кажуть. Це – військова таємниця. Але бійці обіцяють боронити під'їзди до міста до того часу, поки ситуація на Сході не зміниться.

Раніше повідомлялося, що морський кордон на Азові охоронятимуть військові кораблі та патріоти на катерах.

Кореспондент ТСН Яків Носков

Повʼязані теми:

Наступна публікація