Половину бюджету на комуналку. Скільки нові тарифи витягують із кишень киян

Половину бюджету на комуналку. Скільки нові тарифи витягують із кишень киян

Фото: ТСН.ua

Електроенергія нараховуватиметься залежно від витрат.

Як повідомляється в сюжеті "Сніданку з 1+1", більшість українців ще не знають, скільки платитимуть за новими тарифами. Платіжки із новими цінами населення отримає вже на початку жовтня. Наразі плата за комунальні послуги значно б'є по гаманцях українців. 

Наприклад, бюджет 66-річної жительки Києва Лариси Іванівни складає 2 тисячі гривень пенсії.  З цих грошей чверть іде на оплату комунальних послуг. Жінка зізнається, що без пільг витрачала б набагато більше. Більше того, жінці довелося платити за гарячу та холодну воду, яку вона влітку не використовувала.

"От мене не було, було "0" води використано, але я плачу обов'язковий платіж – 81 гривня", - каже Лариса Іванівна.

При цьому, для 39-річної Катерини, яка сама виховує двох дітей і перебуває в декреті, за комунальні послуги потрібно віддати половину своїх доходів, саме тому вона ще підпрацьовує масажистом.

"Приблизно 45-50% витрачаю на комунальні. Плюс мамі ще допомагаю сплачувати комунальні. Тому звісно це дуже велика сума виходить", - зазначила жінка.

У схожій ситуації і голова родини з чотирьох осіб. Чоловік працює ортопедом-травматологом, але щоб забезпечувати сім'ю змушений працювати одразу в двох клініках. А за комунальні послуги Іполит Володимирович віддає третину заробітку. 

За неякісну комуналку вимагають гроші у  безробітної Ніни Альбертівни. Жінці нарахували  борг за опалення у сумі 7 тисяч гривень. Сплачувати цю суму вона не хоче, бо каже, що послугу не отримує.

"У зимовий період я маю сплачувати більше 2000 за тепло. Тепла немає. Тепла – 12 градусів в квартирі.  Я кожного місяця по 2 рази зверталася до Київенерго. Прийшов раз фахівець, який заміряв температуру, що в моїй квартирі 11 градусів. Перерахунки не були зроблені, але суми виставляють", - скаржиться пані Ніна.

Нагадаємо, із 1 жовтня, від початку нового опалювального сезону, отримувачі субсидій змушені будуть платити більше грошей за комунальні послуги. Кабмін вирішив збільшити обов'язковий платіж із нинішніх 12% до 15%.

Вартість електроенергії збільшиться на 30 відсотків

Вартість електроенергії збільшиться на 30 відсотків

Повʼязані теми:

Наступна публікація