На похорон замореного голодом 1-річного хлопчика з'їхалася рідня горе-матері

На похорон замореного голодом 1-річного хлопчика з'їхалася рідня горе-матері

Фото: Facebook/Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба

Родичі кажуть, що шоковані тим, що сталося.

До Києва з'їхалися усі близькі родичі однорічного Данилка, який помер від голоду зачиненим разом із сестрою на 9 днів удома матір'ю. Люди кажуть, що не можуть повірити в те, що сталося, бо вважали свою родичку ідеальною мамою, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Людмила Миколаївна не стримує сліз і досі не вірить, що втратила онука через байдужість доньки. Ще донедавна бабусі, у якої шестеро онуків, усі заздрили, а тепер вона терміново повернулася з-за кордону з заробітків на похорон найменшого члена родини. До Києва приїхала також ще одна її донька Світлана – сестра горе-матері Владислави Трохимчук, котру суд узяв під варту на час слідства. Рідні кажуть, що з ними Владислава розмовляла по телефону щодня, ділилася інформацією, розповідала, як у січні 2016 року її покинув перший чоловік – Олексій. "Він не залишив ані копійки, забрав усю зарплату", - такою була версія Влади.

До Києва з`їхалися усі близькі родичі хлопчика, який помер від голоду

До Києва з`їхалися усі близькі родичі хлопчика, який помер від голоду

Тоді ж рідні дізналися, що вона почала жити з хрещеним батьком доньки від першого шлюбу – Антоном. Від нього невдовзі втретє завагітніла. Коли поїхала народжувати, віддала однорічного Данила та дворічну Аню свекрусі. Згодом усім заявила, що Аня має захворювання головного мозку. Сестрі Влада теж розповіла про нібито гідроенцифалію в дитини та її поганий стан.

Про те, що Даня загинув, його сестричка у реанімації, а Владислава під вартою – родичі дізналися із інтернету. Свій стан родичі характеризують коротко: шок. Вони й гадки не мають, чому так сталося. Підозрюють, що в жінки могли статися якісь розлади психіки чи свідомості після третіх пологів.

За свою маленьку онучку, двомісячну Софійку, бабуся не переживає – довіряє її татові Антону. Старшу, Аню, котра вижила після 9 днів голоду, родичі хочуть забрати у біологічного батька, бо той, мовляв, про дитину не дбатиме. "В нього буде нова жінка. І ця дитина йому не потрібна", - кажуть вони.

Натомість сьогодні рідний батько Данилка вже придбав для сина труну. Коли і де ховатимуть хлопчика – родичі не кажуть. Хоча раніше була інформація, що вирішили робити це в Києві.

Кореспондент ТСН Антон Страшко

Повʼязані теми:

Наступна публікація