На Полтавщині викрили масштабну крадіжку державної нафти

На Полтавщині викрили масштабну крадіжку державної нафти

Фото: Прес-служба СБУ

Зловмисники завдавали державі збитків від 1,5 до 2 мільйонів гривень.

На Полтавщині затримали зловмисників, які крали державну нафту в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Повідомляється, що одна з полтавських компаній підписала угоду на постачання нафти з двома нафтопереробними заводами у Харківській і Дніпропетровській областях. Директор фірми домовився з водіями, які перевозили паливо, відбирати частину під час транспортування.

За інформацією оперативників, щоразу водії зливали від п'яти до десяти кубометрів сировини, тобто щомісячно крадії завдавали державі збитків від 1,5 до 2 мільйонів гривень.

Нафта зливалася у резервуари, орендовані на одній з промислових баз Полтави.

Нагадаємо, на Миколаївщині викрили механізм розкрадання 2,5 мільйона гривень чиновниками одного з комунальних підприємствУ рамках інвестпрограми посадовці уклали контракт з низкою місцевих та київських фірм на поставку лічильників для багатоквартирних будинків. Було встановлено, що до переліку робіт та послуг, вказаних в угодах, була внесена розробка проектної документації та безпосереднє встановлення лічильників. Насправді, типову документацію розробили фахівці комунального підприємства, встановленням лічильників також займалися працівники КП. До того ж встановлені лічильники не обладнані сучасними автоматичними модулями, як було передбачено контрактами.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація