На Прикарпатті дорожники привласнили майже 3 млн гривень для ремонту шляхів

На Прикарпатті дорожники привласнили майже 3 млн гривень для ремонту шляхів

Майже три десятки чиновників заплатять штрафи через погані дороги

Тамтешні дороги — одні із найгірших в Україні.

На Прикарпатті з'явилося шість кримінальних проваджень через погані дороги. У прокуратурі провели масштабну перевірку дорожніх служб і запевнили: дороги діряві, бо гроші на ремонт чиновники систематично розкрадають. Результат прокурорської перевірки: зо три десятки чиновників мають заплатити штраф, — йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Тут по два-три автомобілі щодня приганяють лише на одну СТО. Майстер каже, що такі наслідки їзди прикарпатськими дорогами.

Водії скаржаться, що на цих шляхах є дуже багато ям, їхня глибина подекуди сягає півметра. Водії кажуть, що на Прикарпатті дороги є чи не найгіршими в Україні.

За результатами перевірки, прокуратура відкрила шість кримінальних проваджень. Виявили - за перші шість місяців цього року прикарпатські дорожники на ремонт шляхів отримали сорок млн грн, з них — майже три млн чиновники привласнили. Служба автомобільних доріг усі отримані з держбюджету гроші передала своїй дочірній структурі облавтодору, який і ремонтує шляхи. А службові особи облавтодора закупляли за завищеними цінами паливно-мастильні матеріали та бітумну смолу.

В результаті витратили зайвих 2 млн 759 тис.грн. Цікаво, що тендери при цьому вигравали фірми, наближені родинними стосунками до служби автомобільних доріг. Заощаджували дорожники, запевняють у прокуратурі, і на асфальті. Ями на відремонтованих дорогах з'являлися уже через кілька місяців, хоча шляхи мали служити рік-півтора.

У службі автомобільних доріг своєї вини взагалі не визнають. В облавтодорі з прокурорськими звинуваченнями погоджуються, але частково. Тут запевняють, що асфальт був якісним.

В службі автомобільних доріг відхрещуються тим, що фінансів не вистачає, щоб утримувати всю мережу доріг у належному стані.

Від поганих трас на Прикарпатті потерпають не тільки кермувальники, а й туристичний бізнес. За статистикою, майже половина потенційних відпочивальників відмовляються від поїздки в Карпати, адже поїздом добиратися потрібно з кількома пересадками, а автомобілями просто небезпечно. Тому українцям легше подолати зайвих 200 км, щоб відпочити в Європі, ніж ламати машини на вітчизняному бездоріжжі.

Нагадаємо, що міністр інфраструктури погрожує карати гривнею за поганий ремонт доріг. Додамо, що раніше влада Києва пропонувала перекласти ремонт доріг на приватних підприємців. У свою чергу прем'єр-міністр України Микола Азаров підрахував, що на ремонт доріг потрібно 15,4 млрд грн.

Кореспондент ТСН Алла Пасс.

На Прикарпатті завели справи через погані дороги

На Прикарпатті завели справи через погані дороги

Повʼязані теми:

Наступна публікація