На Прикарпатті пивовари з України та Європи частували пивом зі смаком смереки і перцю

На міжнародному фестивалі крафтового пива українців вчили правильно пити.

Пиво, яке легко сплутати з вином, пиво на фруктах, спеціях і навіть шишках. В Івано-Франківську пройшов перший міжнародний фестиваль крафтового пива, йдеться в ТСН.12.00.

Броварі привезли понад півсотні напоїв за власними унікальними рецептами. Організатори фестивалю поставили амбітну мету: навчити українців красиво пити, а відтак не хміліти.

З ароматом жасмину чи смереки, присмаком віски чи ожини, з перцем, коріандром чи лимонно-апельсиновою скоринкою, міцне для чоловіків та лагідне для жінок – понад півсотні сортів пива привезли на фестиваль броварі з України та Європи.

Читайте також: На Львівщині водії накинулися на вантажівку з пивом, яка потрапила в ДТП

Це пиво запросто не купиш у будь-якому магазині. "Крафтове" дослівно перекладється як "ремісницьке". Його варять у маленьких приватних броварнях, створюючи сотні власних унікальних рецептів.

"Є такий баварський закон "закон чистоти пива": крім солоду, хмелю, води не може бути інших інгрідієнтів. А в крафтовому пиві може бути що завгодно: фрукти, спеції", - розповідає співорганізатор фестивалю крафтового пива Євген Козаков.

Це геть інший рівень пивної культури, який поступово доходить і до України. Адже такими напоями не напиваються – їх смакують.

"Ти тут п'єш пиво і не думаєш, щоб поїсти, що ще до пива? Тут його просто смакуєш", - каже відвідувач фестивалю.

Читайте також: Китайські археологи знайшли пивоварню віком 5 тисяч років

Перепустка на фестиваль – келих. Його можна купити тут, а можна принести з дому - улюблений. Головна умова, аби він був не пластиковий, а скляний. Організатори фестивалю переконують: так пиво пити не тільки красивіше, головне – смачніше. Адже смак пива навіть від форми келиха залежить, кажуть експерти.

"Чим вище келих, тим він більше підкреслює гіркоту. Чим ширше келих, тим навпаки, яскравіше солодкі нотки. А запахи у фігурних бокалах, вони краще їх утримують", - розповідає експерт із пивних келихів Юлія Васильчук.

Більшість фестивальних келихів зумисне маленькі, лише до 300 грамів. І це саме для того, щоб гості пивного свята довше не хміліли, натомість змогли посмакувати якнайбільше різних сортів крафтового пива.

Більше півсотні сортів крафтового пива представили на міжнародному фестивалі в Івано-Франківську

ТСН. Ранок 29 серпня, 13:06
З ароматом жасмину чи смереки, присмаком ожини, з перцем, коріандром чи лимонно-апельсиновою скоринкою, міцне для чоловіків та лагідне для жінок привезли на фестиваль бровари з України та Європи. Є такий баварський закон “закон чистоти пива”: крім солоду, хмелю, води, не може бути інших інгредієнтів. А в крафтовому пиві може бути що завгодно: фрукти, спеції.

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції
Побачили помилку - контрол+ентер
Всього коментарів: 0
Вибір редакції