На Прикарпатті породілля загадково померла на операційному столі

На Прикарпатті породілля загадково померла на операційному столі

На Прикарпатті породілля загадково померла на операційному столі

Чому саме сталися ускладнення – ніхто пояснити не може.

На Прикарпатті під час кесаревого розтину померла породілля. За попереднім висновком паталогоанатомів, смерть жінки спричинив наркоз, однак лікарі свою помилку категорично заперечують, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

37-річна Ольга була вагітна вже третьою дитиною. Щоразу їй робили кесарів розтин. Як і раніше, жінка звернулась у пологовий будинок Лисецької райлікарні, хоча сама живе в Івано-Франківську. Слідчим поліції рідні пояснили, що Ользі сподобалося там народжувати.

На Прикарпатті під час кесаревого розтину померла породілля

На Прикарпатті під час кесаревого розтину померла породілля

Лисецькі медики жінку оглянули. Народжувати їй іще було рано, однак у неї болів живіт. Тож вони вирішили доправити її до обласного перинатального центру. Але відвезти до Івано-Франківська пацієнтку не встигли – їй ставало гірше. Медики поклали жінку на операційний стіл. Як пояснили – існувала загроза розриву матки по рубцю, тому про транспортування вже не йшлося.

Після введення анестезії пацієнтка померла за лічені хвилини. Реанімація не допомогла, але дитину лікарі встигли врятувати. "На підставі лікарського свідоцтва можна сказати: попередньою причиною смерті жінки є гостра серцева недостатність, набряк легень, головного мозку, інші ускладнення анестезії, індивідуальна несприятлива реакція на комплекс ліків під час кесаревого розтину", - пояснив заступник керівника слідчого відділення Тисменицького відділу поліції Костянтин Козуб'як.

Медики ж переконують, що анестезіолог – один із найдосвідченіших працівників їхньої лікарні. Усі проби були зроблені – вони були негативні. Тож діяли згідно всіх приписів. Однак поліція вже відкрила кримінальне провадження і тепер чекає на остаточні висновки експертів. Згідно з ними кваліфікують смерть пацієнтки або як нещасний випадок, або як лікарська недбалість.

Рідні загиблої породіллі від спілкування з журналістами відмовилися. Зі слів слідчих, мати і чоловік покійної чекають на результати експертизи та поки що претензій до лікарні не мають. Остаточні висновки своїх досліджень експерти мають оприлюднити не пізніше ніж за два тижні.

Зовсім нещодавно на Закарпатті після пологів померла 21-річна породілля. Жінка пролежала у лікарні майже три тижні, й весь час стан її здоров'я лише погіршувався.

Кореспондент ТСН Алла Пасс

Повʼязані теми:

Наступна публікація