На Прикарпатті рецидивіст викрав школяра через зниклий телефон

На Прикарпатті рецидивіст викрав школяра через зниклий телефон

Фото: pixabay.com

Ціною питання стало 7 тисяч гривень.

У Коломиї на Прикарпатті рецидивіст викрав 14-річного школяра та вимагав за нього викуп у 7 тисяч гривень. Правоохоронцям знадобилися лічені години, аби знайти викрадача, однак уже після затримання чоловік приголомшив своєю версією подій, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Мати викраденого хлопця заборонила його знімати, і власне обличчя теж ховає. Каже, що боїться, бо викрадач їм погрожував. "Я сяду, вийду за рік-два і всіх поріжу", - переповіла вона. Жінка каже, що думала, що син, 9-класник, у школі. Однак їй подзвонив невідомий і сказав, що хлопець у нього, а якщо грошей не дадуть – повезе дитину на річку топити. Після звільнення з дитиною довелося працювати психологам. "У стресовому стані", - пояснила представник поліції Алла Бойчук.

У Коломиї затримали чоловіка за підозрою у викраденні дитини

У Коломиї затримали чоловіка за підозрою у викраденні дитини

Хлопець розповів, що викрадач ударив його лише один раз, тримав у кімнаті, погрожував кинути у підвал. Підозрюваний уже двічі судимий – за крадіжку та розбійний напад. Нині він підприємець, торгує вживаними мобільними телефонами. У нього геть інша версія подій: хлопця не крав, його матері не телефонував, але розмовляв із вітчимом і вимагав повернути або заплатити за телефон, який підліток вкрав у нього. У магазині такий коштує якраз 7 тисяч гривень. "Хлопчик з друзями прийшли пояснити, де він подів телефон. Мій телефон, який він вкрав. Серед білого дня він взяв у руку і втік. Побули в мене 15 хвилин. Після того мали їхати до його друга, де той телефон", - каже затриманий Віктор Семенчук. Чоловік запевняє, що хлопця знає не перший день і підозрює його у систематичних крадіжках. "Один відволікає, другий краде. Потім вихваляються, хто крутіший. Уже дорогі телефони крадуть", - твердить підозрюваний.

У школі, де вчиться хлопець, скандалу не здивувалися. Кажуть, досі чемного школяра з початку навчального року наче підмінили. Він почав прогулювати уроки, його матір не раз викликали в школу. "Мама каже, що він її не слухає. Підвищує на неї голос. З останніх уроків йде додому, а потім мама каже, що додому приходить о п'ятій-восьмій вечора", - розповіла класний керівник Алла Вадюк.

У поліції обіцяють вивчити всі обставини цієї справи. Провадженння за фактом викрадення людини вже відкрите, затриманому обирають запобіжний захід. Він теж уже написав заяву до поліції про викрадення телефону.

Кореспондент ТСН Алла Пасс

Повʼязані теми:

Наступна публікація