На Прикарпатті воєнком погорів на хабарі від призовника

Офіцер хотів отримати гроші в обмін на непризов хлопця до армії.

У Коломиї на Івано-Франківщині затримано керівника військкомату. Чоловік намагався за хабар звільнити призовника від проходження строкової служби в армії, повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Факт корупції виявлено та задокументовано спільно з управлінням СБУ та поліцією. Фігурантом справи став військовий комісар Коломийського об'єднаного міського військового комісаріату, котрий діяв у змові з колишнім працівником цього ж військкомату. У призовника вони вимагали та одержали $ 1200, в обмін на які обіцяли звільнити його від проходження строкової служби.

"Зараз зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України і їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади", - повідомили у військовій прокуратурі.

Схожі злочини відбулися нещодавно в інших регіонах України. Так, на хабарі за звільнення від мобілізації погорів працівник Овідіопольського районного військкомату на Одещині. Капітан вимагав 300 доларів від військовозобов'язаного. А у Львові на хабарі затримали керівника відділу обліку солдатів і сержантів одного із районних комісаріатів. За ухилення від військової служби він вимагав у призовника 600 доларів. Майора із міченими купюрами затримали. Гроші він ховав у власному авто.

Одному з військових райкомісарів на Миколаївщині загрожує гауптвахта

Одному з військових райкомісарів на Миколаївщині загрожує гауптвахта

Повʼязані теми:

Наступна публікація