На Рівненщині 10-річний хлопчик щодня їздить до школи на коні

На Рівненщині 10-річний хлопчик щодня їздить до школи на коні

Фото: pixabay.com

Вершник з наплічником дістається на уроки хвилин за 40. 

П'ятикласник Сашко Олесницький із Рівненщини щодня їздить на уроки на коні. Сім'я хлопчика живе на віддаленому хуторі, куди не ходять автобуси, тож три кілометри до найближчої школи він долає верхи. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Відряджати сина до школи верхи батьки вже звикли, хоч спершу, зізнаються, неабияк хвилювалися.

"Було трошки страшно, бо кінь є кінь і дорога є дорога. Всякого може бути, може і впасти. Але вже звикли, свого телефона давали, щоб він передзвонював, що приїхав вже, що все благополучно", - розповідає батько школяра Петро Олесницький.

Вершник з наплічником дістається на уроки хвилин за 40. В селі, де розташована школа, живе його бабуся, біля її воріт Бориса і "паркує", а сам йде переодягатися. Поки бабуся за конем пригляне та погодує, Сашко гризе граніт науки.

Вчителі Сашка хвалять, кажуть, що учень старанний, і попри те, що так далеко живе - уроків не пропускає.

"Спочатку дивувалися, що хлопчик їде на коні. Зараз вже всі звикли, всі зрозуміли, що як він може по-іншому добратися - така дорога в них складна… Жартують, що принц на білому коні їде у школу", - розповідає Алла Яковчук, вчитель Хорупанської школи.

Майже у всіх родинах Сашкових однокласників теж у господарстві є коні, але таких вправних вершників серед однолітків мало. Сашко ж готовий діставатися верхи до школи і в дощ, і в заметіль. І не тільки тому, що більше ніяк . Каже, що такі поїздки для нього - неймовірне задоволення.

Кореспондент ТСН Анна Махно

Принц із Рівненщини: п'ятикласник розповів, як щодня їздить до школи на коні

Принц із Рівненщини: п'ятикласник розповів, як щодня їздить до школи на коні

Повʼязані теми:

Наступна публікація