На Рівненщині бурштинокопачі відправили на лікарняні ліжка сімох правоохоронців

На Рівненщині бурштинокопачі відправили на лікарняні ліжка сімох правоохоронців

Фото: УНІАН

Розлючені старателі погрожували поліцейським розправою, якщо вони не припинять заважати їм видобувати "сонячний камінь".

На Рівненщині сталася сутичка між правоохоронцями та бурштинокопачами, унаслідок чого семеро поліцейських потрапили до лікарні.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Рівненській області.

Як зазначається, вранці тисячі старателів перегородили дорогу для в'їзду в урочище "Смітник" поблизу селища Клесів. Бурштинокопачі погрожували поліцейським розправою, після чого почалася сутичка, старателі чинили опір. Унаслідок інциденту до лікарні з тілесними ушкодженнями потрапили семеро правоохоронців.

До того ж в урочищі "Гальбин" декілька десятків осіб підпалили металевий вагончик, який використовувався як стаціонарний пост для організації публічної безпеки і порядку.

Окремо у поліції наголосили, що напередодні бурштинокопачі також влаштували сутичку із правоохоронцями.

"Два повідомлення про незаконний видобуток бурштину надійшло 29 березня до чергової частини Сарненського відділу поліції. У першій половині дня працівник лісгоспу повідомив, що в урочищі "Мохи" Клесівського лісництва майже 30 старателів видобувають "сонячне каміння". Аналогічне повідомлення правоохоронці отримали вже після обіду, але кількість бурштинокопачів тоді вже зросла до півсотні", - розповіли у поліції.

Коли правоохоронці прибули на місце події, старателі почали чинити їм опір, нецензурно лаялись та погрожували фізичною розправою, також, щоб унеможливити документування правопорушення і вилучення обладнання для незаконного промислу, бурштинокопачі перекрили доступ до мотопомп, заблокувавши проїзд автомобілями.

Наразі триває розслідування, за фактом опору працівнику правоохоронного органу відкрито кримінальне провадження. Зловмисникам "світить" штраф або навіть до 2 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше на Рівненщині схопили підполковника СБУ й прикордонника на "кришуванні" видобутку бурштину. Їх було затримано на робочих місцях з кілограмами "сонячного каменю" й готівкою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація