На Рівненщині після вакцини від поліомієліту у дитини відмовили ноги

На Рівненщині після вакцини від поліомієліту у дитини відмовили ноги

На Рівненщині після вакцини від поліомієліту у дитини відмовили ноги

Фельдершка дала п'ятикласниці вакцину без дозволу батьків і без попереднього огляду.

На Рівненщині спалахнув скандал через вакцину від поліомієліту, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Щеплення від поліомієліту вклало на лікарняне ліжко одинадцятирічну Ганну – принаймні, у цьому впевнені її батьки.

П'ятикласниця вже два тижні у неврологічному відділенні обласної лікарні під цілодобовим наглядом лікарів.

"Дитина поступила у дуже важкому стані. Вона не могла самостійно ходити", - розповіла лікуючий лікар відділення неврології Анна Букатевич.

Батьки вважають, що до лікарні донька потрапила через вакцину від поліомієліту, яку крапали у школі. За словами Ганни, фельдшер просто закрапала вакцину усьому класу і пішла.

Надвечір дівчинці погіршало. А ще за півтори доби, просто під час уроків, п'ятикласниця почала задихатися, перестала відчувати кінцівки. Нерухому доньку батьки відвезли до райлікарні. Певні - в дитини виникли ускладення, бо фельдшерка перед тим, як давати вакцину, не переконалася, що дитина здорова.

"Напередодні цієї вакцинації у дитини вискочив на губі герпес. Це було видно неозброєним оком, навіть без підтвердження лікарів. Вакцинацію провели повністю всьому класу, там заодно і Ані. На це просто ніхто не звернув уваги. Дозволу письмового свого я не давала", - розповіла мама дівчинки Тетяна Гамза.

Інші батьки також обурюються тим, що школярів ніхто не оглядав.

Щеплення від поліомієліту вклало на лікарняне ліжко 11-річну дівчинку з Рівненщини

Щеплення від поліомієліту вклало на лікарняне ліжко 11-річну дівчинку з Рівненщини

Фельдшер, що давала вакцину дітям, з журналістами спілкуватись не хоче. В санепідслужбі роз'яснили, що у здоров'ї дітей перед вакцинацією вона мала переконатись обов'язково. Так само, як і отримати згоду батьків на щеплення.

Чи пов'язане погіршення стану здоров'я дівчинки із вакциною, з'ясовує комісія. Висновки комісії зі столиці надійдуть лише за кілька тижнів.

Нагадаємо, на початку січня проти вакцинації від поліомієліту виступили батьки на Чернігівщині. Кілька дітей після щеплення мали сильні болі в ногах і судоми. Батьки були впевнені, що симптоми спричинила вакцина.

Медики ж кажуть, що вірогідність перехворіти поліомієлітом внаслідок вакцинації — 1 на 17 мільйонів. Однак якщо дитина не отримувала щеплення за графіком, ризик підвищується у 8 разів. Активований вірус у краплях можна давати дітям, які вже мають імунітет завдяки інактивованій вакцині. Про це мають знати і медики, і батьки. Як і те, що іншого способу захиститися від поліомієліту в світі нема - він не лікується.

Кореспондент ТСН Олена Семенович

Повʼязані теми:

Наступна публікація