На Рівненщині схопили підполковника СБУ й прикордонника на "кришуванні" видобутку бурштину

Їх було затримано на робочих місцях з кілограмами "сонячного каменю" й готівкою.

У Рівненській області правоохоронці затримали підполковника СБУ та начальника одного з відділів прикордонної служби, які "кришували" нелегальний видобуток бурштину.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Організоване угруповання, до складу якого входили затримані, займалося видобутком "сонячного каменю" у десятикілометровій прикордонній зоні. Співробітники спецслужби затримали підполковника СБУ та старшого лейтенанта прикордонників на робочих місцях. Під час обшуків у службових приміщеннях та за місцем проживання офіцерів правоохоронці вилучили два кілограми бурштину, три станки для оброблення каміння, дві мотопомпи та значну суму готівки", - зазначають в СБУ.

Обох зловмисників було затримано.

Раніше на Рівненщині працівники СБУ викрили керівництво поліції в "кришуванні" нелегального видобутку бурштинуНезаконних видобувників виявили в одному із урочищ регіону, які добували бурштин трьома мотопомпами. Втім, коли правоохоронці викликали підкріплення, до них зателефонував начальник і заступник райвідділу  та наказали покинути урочище із "старателями"-нелегалами. При цьому, копи, які "накрили" незаконний видобуток "сонячного каменю" відмовились виконувати наказ та наполягли на приїзді слідчо-оперативної групи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація